Vil stoppe vannsabotøren i Bærum

Politiet tror denne mannen har sabotert vannforsyningen på Snarøya og Oksenøya minst sju ganger siden 2009. Nå ber de om tips for å avsløre hvem han er.

Bilde tatt med viltkamera

POLITIET BER OM HJELP: Kjenner du kjenner igjen denne mannen som har plaget beboerne på Snarøya i snart ni år?

Foto: Politiet

Vi vet ikke så mye om hvorfor han gjør det, men det kan jo være at han har noe uoppgjort med Bærum kommune eller vannverket. Men det er ikke godt å si, sier politioverbetjent Steinar Slotte til NRK.

Den første hendelsen skjedde i 2009, men politiet mottok ingen anmeldelse før i 2014, skriver Budstikka. Siden da har politiet etterforsket saken, uten å klare å få fatt på mannen.

– Han går ned i vannsystemet i kummer ute på Snarøya. Han åpner kummene og skrur av vanntilførselen til hele Snarøya og Oksenøya, sier Slotte.

Politiet tror mannen har kunnskaper om vannsystemer.

Fikk panikk

Forrige torsdag ble sabotasjen fanget opp av et viltkamera satt opp av politiet. Det rekker kun å knipse to bilder før gjerningsmannen oppdager kameraet, river det ned og demonterer det.

Ifølge politiet fikk mannen trolig panikk og stakk derfor fra verktøyet sitt.

Politiet har forsøkt å sikre DNA fra verktøyet, som nå er til undersøkelse. I tillegg håper de bildene kan bidra til å identifisere mannen.

Gjerningsmannen har ved minst sju anledninger skrudd opp ventilene nede i tre forskjellige vannkummer på Snarøya. Derfor har politiet montert opp kameraer ved alle kummene.

Bilde tatt med viltkamera i en vannkum

Sabotasjen skjer alltid på natta, mellom klokken 03.00 og 05.30. Nå håper politiet at bildene skal avsløre mannens identitet.

Foto: Politiet

Ber om tips

Selv om sabotasjen i hovdsak har gått utover beboerne på Snarøya, er politiet mest bekymret for at brannvesenet ikke skal klare å få nok trykk på vannet ved en eventuell brann.

Så langt har de fått inn to tips, men nå ønsker politiet at alle som tror de vet hvem mannen er, om å kontakte politiet.

Hvorfor har dere ikke klart å stoppe ham før?

– Det skjer jo ikke så ofte, så vi kan jo ikke sitte å spane der. Derfor satt vi opp kamera, så nå håper vi det vil avsløre ham, sier Slotte.