NRK Meny
Normal

Bedrifter vil sikre seg etter terrorangrepene

Flere sikkerhetsselskaper opplever stor pågang fra bedrifter som ønsker gjennomgang av bedriftens sikkerhetsrutiner etter terrorangrepene 22. juli.

Oslo sentralstasjon

Sikkerheten blir forsterket blant annet på Oslo sentralstasjon.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Norske bedriftsledere er blitt skremt av sommerens terrorangrep og ønsker å beskytte sine ansatte, kunder og infrastruktur, skriver Dagens Næringsliv.

I første rekke er det store bedrifter i Oslo og omegn med mange ansatte og kunder som har tatt kontakt og ønsket en slik gjennomgang, men sikkerhetsselskapene merker også pågang fra andre norske byer.

– En holdningsendring

– Vi ser en klar holdningsendring, bevisstheten har økt. Bedriftene ønsker mer sikkerhet, sier markeds- og informasjonssjef Andre Thomsgård i Securitas.

Eksempel på tiltak er flere uniformerte sikkerhetsvakter i resepsjonen som skal være trent til å identifisere mistenkelige personer, samt vektere som kan førstehjelp.

Også selskapet G4S Norge har merket den samme tendensen.

Kommunikasjonssjef Maria Conradi opplyser at de fleste henvendelsene kommer fra bedrifter i utsatte næringer som olje- og gassindustrien, havner og steder med mange mennesker som flyplasser og kjøpesentre.