NRK Meny
Normal

Vil omskolere de prostituerte

Ap-kvinner i hovedstaden krever penger i statsbudsjettet til å følge opp de prostituerte når det fra nyttår blir forbudt å kjøpe sex.

Prostitusjon
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Vi må vise at når det er forbudt å kjøpe sex, så må ofrene for horekunder, de prostituerte, se at vi er villig til satse på å få dem ut av det livet de lever nå og inn i en mer menneskeverdig tilværelse, sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Marit Nybakk.

Om få måneder vil det trolig ikke være lov å kjøpe sex. Loven som vil forby kjøp av salg ligger til behandling på Stortinget og vil blir trolig vedtatt i høst. Loven vil da tre i kraft 1. januar neste år.

Les: Vil lovfeste forbud mot sexkjøp

Utdanning, jobb og atføring

Marit Nybakk

Marit Nybakk

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Nå er flere kvinner i Arbeiderpartiet redde for hva de prostituerte vil gjøre etter lovforbudet blir innført. De vil tilby dem en vei ut av sexsalget og har i et brev til justisministeren krevd penger til dette i statsbudsjettet.

- Når loven med forbud mot kjøp av sex trer i kraft 1. januar, må vi også ha tiltak for å få jentene inn i utdanningstilbud, jobbkvalifisering, attføringstiltak og rusomsorg, sier Nybakk.

Håper på barnehus og dobbeltspor

Det kan også ligge andre viktige Oslo-saker i statsbudsjettet, som legges fram tirsdag.

- Vi håper å få synliggjort i statsbudsjettet at det sjette barnehuset kommer til Oslo. Vi håper å få startbevilgning til det. Barnehuset betyr at barna skal være et sted, mens terapeuter, politi og sykehuspersonell kommer til barna, sier Nybakk.

Les: - Oslo er neste på lista

Flere hovedstadspolitikere håper også på penger til Grorudsatsingen fortsetter. Med blant annet gratis kjernetid i barnehage. Og mange krysser igjen fingrene for at dobbeltsporet fra Ski nevnes.

Les: - Kun dobbeltspor er godt nok

Les også:

Misbrukte barn må til Hamar

Vil ha barnas hus i Oslo