NRK Meny
Normal

Vil kunne akseptere varetekt

Den trippeldrapssiktede mannen kan akseptere varetektsfengsling, i følge advokaten.

Trippeldrap Kalbakken
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Den 30 år gamle mannen som er siktet for trippeldrapet på Kalbakken i Oslo søndag, vil kunne akseptere varetektsfengsling dersom retten finner at det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha begått drapene, sier siktedes forsvarer Truls Dramer til NTB.

Den siktede er innlagt på Dikemark psykiatriske sykehus, og er for syk til selv å være til stede under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i ettermiddag, der politiet vil be om fire ukers varetekt med restriksjoner.

Innrømmer ikke straffskyld

Siktede vil etter omstendighetene kunne akseptere varetektsfengsling, men det betyr ikke at han mener han har begått drapene, eller at han har noen erindring av det, sier Dramer, som bekrefter at det under rettsmøtet vil bli begjært oppnevnt psykiatrisk sakkyndige.

Dramer sier at han onsdag formiddag ennå ikke har fått innsyn i siktedes sykdomshistorie fordi han ennå ikke har fått journaler eller dokumenter.

I tillegg til Truls Dramer representerer også advokat Abid Q. Raja den drapssiktede 30-åringen.

De to advokatene besøkte siktede tirsdag på Dikemark psykiatriske sykehus. Under dette besøket husket siktede fortsatt ingenting fra søndag.

- Han har det svært vanskelig nå. Jeg pratet med ham på urdu og punjabi og da kommer alle følelsene hans fram. Han husker fortsatt ingenting, og synes det er svært vanskelig å forstå det som har skjedd, sa Abid Q. Raja til Dagsavisen etter møtet.