Byrådslederen vil fortsatt ha uteservering på Karl Johan

Byrådsleder Stian Berger Røsland mener Karl Johans gate i Oslo bør ha uteservering også de kommende somrene.

Uteservering Karl Johan lysere

UENIGE: Det er uenighet om uteserveringen midt på Karl Johan er av det gode. Men politikerene ser ut til å være enige at gateserveringa skal bli.

Foto: Filip-André Baarøy / NRK

Stian Berger Røsland

VIL HA UTESERVERING: Stian Berger Røsland (H) mener det er positivt at folk bruker gatene.

Foto: Anette Holth Hansen / NRK

De to siste årene har flere restauranter satt opp bord og stoler i Karl Johans gate mellom Universitetsgata og Rozenkrantz gate. Dette har vært en to-årig prøveordning, og nå evaluerer kommunen forsøket.

Flere instanser er negative, blant andre Byantikvaren og politiet.

– Positivt at folk bruker gatene

Byrådslederen håper likevel at ordningen kan fortsette.

– Jeg syns erfaringene har vært veldig gode. Jeg syns vi skal lytte til eventuelle forslag om forbedringer, men grunnleggende sett syns jeg dette er noe vi bør prøve å videreføre, sier Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo.

Han mener det er mulig det bør gjøres noen justeringer for å sikre at utrykningskjøretøyer kommer frem.

– At folk bruker gatene syns jeg er positivt, og jeg syns vi har oppnådd langt på vei det vi håpet da vi startet med dette.

Vil ikke ha bord og stoler i paradegata

Rina Mariann Hansen

BERIKELSE FOR BYEN: - Vi mener uteserveringen i Karl Johan har vært en berikelse for byen, sier Rina Mariann Hansen (Ap).

Foto: Olav Juven / NRK

Mens politiet trekker frem problemer for nødutrykninger og ulemper når det er statsbesøk, mener Byantikvaren at inntrykket bord og stoler i gata skaper ikke passer til Oslos hovedgate.

– Dette skal være Oslos paradegate. Vi mener det er viktig å holde den fri for parasoller og bord, sier Janne Wilberg, byantikvar til NRK.

– Kjempepositivt

Arbeiderpartiet i Oslo mener det må være mulig å finne løsninger på innsigelsene.

– I en storby som Oslo så finner vi løsninger på det.

– Vi mener uteserveringen i Karl Johan har vært en berikelse for byen, kjempepositivt for turistene, kjempepositivt for oss som bor i Oslo. Alle storbyer rundt i verden klarer å få til dette, da klarer også Oslo det, sier Rina Mariann Hansen, (Ap).