Hopp til innhold

Vil ha strakstiltak på "Dødsmila"

Flere tiltak må raskt på plass for å gjøre fylkesvei 170 mellom Fet og Sørum mer trafikksikker, mener politikere i Akershus. Mandag vedtok fylkesutvalget et forslag om strakstiltak på den såkalte "Dødsmila". I helgen krevde veien to nye liv.

Ulykkessted fylkesvei 170

MINNES MED LYS OG BLOMSTER: De to som omkom i frontkollisjonen mellom en buss og en pick up på Kompveien i Fet minnes med lys og blomster på ulykkesstedet. I tillegg til de to omkomne, ble 32 busspassasjerer fraktet til Ahus etter ulykken, men ingen ble alvorlig skadd.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Anette Solli

Fylkesordfører i Akershus fylkeskommune, Anette Solli vil sette i gang strakstiltak.

Foto: Akershus fylkeskommune/Ann Kristin Ohrstrand

En mann i slutten av tenårene og en mann i 40-årene omkom i en frontulykke mellom en rutebuss og en pickup på fylkesvei 170 ved Heia i Fet kommune i Akershus lørdag kveld. I tillegg ble 32 personer skadd og sendt til sykehus.

Fylkespolitikerne i Akershus møtte mandag ettermiddag Statens vegvesen for å se om det er mulig å få til strakstiltak på deler av fylkesvei 170 mellom Fet og Sørum. Siden 2000 har 13 personer omkommet på veien som blir kalt for "Dødsmila".

Fylkesutvalget vedtok flere forslag til tiltak for å bedre trafikksikkerheten på veien.

– Vi ønsker en vurdering av midtdelere, fartsgrenser, bedre belysning, rumlefelt samt andre aktuelle tiltak. Det er fylkestinget som tar den endelige beslutningen, sier fylkesordfører i Akershus fylkeskommune, Anette Solli.

Les også: 8 av 10 kjører for fort på «Dødsmila»
Les også: EIDSVOLL: En mann omkom i trafikkulykke

Tar i bruk fotobokser

Regionsdirektør Statens vegvesen i Akershus Nils Karbø

Regiondirektør Statens vegvesen i Akershus, Nils Karbø sier at alle tiltakene vil ta noe tid, mer enn noen dager. Dette krever omfattende arbeider selv om det virker enkelt. Han vil ikke tidfeste når alt er klart.

Foto: Else Karine Archer / NRK

Fra før er det allerede satt opp fire fotobokser langs deler av fylkesveien som skal brukes til gjennomsnittsmåling. Ifølge Statens vegvesen vil fotoboksene være operative senest i februar.

Nå vurderer vegvesenet om det også er andre tiltak de kan sette i gang raskt.

– Vi må se om det er noe vi kan gjøre med en gang som for eksempel skilting, belysning og fart, sier regiondirektør i Statens vegvesen i Akershus, Nils Karbø.

Statens vegvesen jobber med en reguleringsplan i området, for å få på plass midtdelere som også vil bidra til økt trafikksikkerhet.

– Vi jobber alltid med trafikksikkerhet og hele denne reguleringsplanen i dette området er initiert ut ifra trafikksikkerhetshensyn. Å jobbe for å bedre trafikksikkerheten er en av våre høyeste prioriteringer, sier Karbø.

Les også: Fører stakk av fra trafikkulykke i Oslo
Les også: Alvorlig skadet i trafikkulykke på Alnabru

Krevende situasjon

Per Nilsen

Regiondirektør i Nettbuss Oslo Akershus, Per Nilsen opplever det veldig sterkt, det han kaller en krevende situasjon for en arbeidsgiver å være i.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

En av de omkomne var bussjåfør for Nettbuss Oslo Akershus. I helgen møttes omtrent 20 stykker av hans kolleger for å snakke om ulykken.

– Helgen har vært vanskelig og det har vært en meget krevende situasjon for en arbeidsgiver å være i. Alle kolleger og ansatte i Nettbuss bærer preg av en tung helg, sier regiondirektør i Nettbuss Oslo Akershus, Per Nilsen.

I dag hadde de en ny samling der bedriftshelsetjenesten, HR-avdelingen og alle ledere stilte opp. Og de tilbyr støtte og hjelp til alle som trenger det.

– Jeg personlig opplevde det veldig sterkt, det tror jeg veldig mange gjorde. Folk var lei seg og sørget over en tapt kollega. Det var en følelsesladet stemning i det rommet.