NRK Meny
Normal

Vil ha Statoil til Oslo øst

Et nytt felles hovedkontor for Statoil og Hydro bør legges til Groruddalen. Det mener Arbeiderpartipolitikere.

Statoil og Hydro
Foto: SCANPIX

Oslos Ap-topper Rune Gerhardsen og Jan Bøhler mener at et nytt, felles hovedkontor for Statoil/Hydro hører hjemme øst i Oslo.

De sier til nettavisen NA24 at det er naturlig at et av verdens største oljeselskaper har forankring i hovedstaden og at Groruddalen peker seg ut som et naturlig valg- både på grunn av nærheten til Gardermoen og fordi området trenger nye typer arbeidsplasser.

Rune Gerhardsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Alt annet foregår i Oslo

- Alle som har gått oppover Manhattan og sett Chrysler-bygningen, vet hva et signalbygg kan og bør være. Et signalbygg for nye Statoil i Oslo er en god tanke. Groruddalen vil være et velegnet sted, sier leder for Aps bystyregruppe i Oslo, Rune Gerhardsen til NA24.

Han hevder at han hadde ment det samme, uavhengig av hvor han selv hadde hørt hjemme.

- Uavhengig av hvor du selv bor i landet, er det lett å se at konsernfunksjonene til et slikt selskap hører naturlig hjemme i metropolen der grovt sagt alt annet foregår. Dagens kommunikasjonsteknologi kan ikke erstatte møtene ansikt til ansikt, sier Gerhardsen.

- Ikke diskutert

Før fusjonen ble kjent i fjor høst, hadde Statoil flere annonser ute i markedet for å sjekke muligheten for nye kontorer i hovedstaden. Informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i Statoil sier at selskapet for tiden leier lokaler på Majorstua i Oslo og på Hamang i Bærum.

- Spørsmålet om et nytt bygg eller nye leide lokaler for konsernfunksjonene i Oslo er ikke diskutert ennå, sier Aanestad til NA24.