NRK Meny
Normal

Vil ha mediesenter på Vestbanen

Vestbanen kan få et opplevelsessenter for medier og kommunikasjon.

Det nye hovedbiblioteket på Vestbanen
Foto: Statsbygg

Ingen områder i samfunnet har hatt en mer rivende utvikling enn alt som har med medier og kommunikasjon å gjøre.

Internett og mobiltelefonen har forandret hverdagen for folks flest, du kan lage din egen animasjonsfilm med relativt enkle midler, mens en kirurg kan lede en operasjon på den andre siden av jorda.

Nå planlegges et eget opplevelsessenter for kommunikasjon og medier på Vestbanen.

- Finn det nyeste av det nye

Det er Norsk Telemuseum som står bak de ambisiøse planene, sammen med blant andre Norsk Filminstitutt, NTB, Telenor og Mediebedriftenes landsforening. Daglig leder for opplevelsessenteret - forkortet KoM - er direktør ved Telemuseet, Eli Hall.

- KoM er et opplevelsessenter for kommunikasjon og medier, hvor du kan lære om kommunikasjon. og informasjonssamfunnet, delta i aktiviterer, lage film, radio og TV, oppleve spennende ny teknologi. Du kan finne ut det nyeste nye innnen kommunikasjon og lære prinsippene bak, sier Eli Hall entusiastisk.

- Dette blir ikke et museum. Her skal det være opplevelser for alle penga, ler Hall.

- Finnes ikke i dag

Opplevelsene skal publikum ta del i i det nye kultursenteret på Vestbanen, ønsker KoM.

Ikke bare er beliggenheten sentral, Eli Hall ser også for seg et tett samarbeid med nye Deichmanske hovedbibliotek og kinosenteret som planlegges.

- Det finnes ikke noe slik opplevelsesenter i Norge i dag. Det vi vet er at hverdagen innen mediene, der alt smelter sammen, påvirker oss alle. En TV er ikke lenger en TV. En telefon er ikke lenger en telefon. Noen bør sette dette på dagsorden, og skape interesse og kunnskap rundt det som skjer, sier Hall.

Oslo kommune er positive

Det er Oslo kommune som bestemmer hva som skal fylle kultursenteret på Vestbanen. Byrådsleder Erling Lae leder styringsgruppen for Vestbane-utbyggingen og var nylig i møte med KoM.

- Det svaret vi har gitt, er at vi rent innholdsmessig  synes at dette vil passe veldig godt inn på Vestbanen. Men jeg kan ikke nå si om det lar seg gjøre av økonomiske og plassmessige grunner, det er vi i ferd med å utrede, sier Lae.