NRK Meny
Normal

Ap vil ha massiv utbygging i Holmenkollen

Oslo Arbeiderparti vil at det skal bygges både høyere og tettere i Holmenkollen.

Holmenkollen

VIL BYGGE MER: Holmenkollen kan bli seende ganske annerledes ut om Arbeiderpartiet får det som de vil.

Foto: Emilie Hellberg Saksæther / NRK

I Holmenkollen tillates i dag bare halvparten så stor utnyttelse av tomter som i størstedelen av småhusområdene i Oslo. Mens deler av Holmenkollen i dag har en tomteutnyttelsesgrad på 12 prosent, er det vanlige i småhusområder ellers i byen 24 prosent.

Nå vil Oslo Arbeiderparti endre dette. Småhusplanen i Oslo begrenser hvor høyt og stort det er lov til å bygge i områder med småhusbebyggelse. Partiet mener at det ikke er noen grunn til å ha spesielle bestemmelser for Holmenkollen, skriver Aftenposten.

Høyere og bredere

– Småhusplanen er ganske streng i utgangspunktet, og vi mener den er streng nok for Holmenkollen. Det vil gi en massiv utbygging i Holmenkollen i forhold til hvordan det er i dag, men samtidig vil det være mulig å ivareta den grønne profilen, sier Anders Rødberg-Larsen, fraksjonsleder for Ap i byutviklingskomiteen.

Ved kollektivknutepunkter ønsker de en vesentlig økning av utnyttelsesgraden.

– Vi mener at man kan vurdere å bygge både høyere og bredere. Jeg mener at man kan få til veldig mange fine prosjekter hvis man tar hensyn og tilpasser det til terrenget, sier Rødberg-Larsen til avisen.

LES OGSÅ: Småhusidyllen er i fare

– Tilfeldig form for fortetting

Bård Folke Fredriksen

Byråd Bård Folke Fredriksen (H).

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Han har håp om flertall i bystyret, men byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen fra Høyre har ikke sansen for forslaget.

Han mener det høres ut som en veldig tilfeldig form for fortetting og mener det vil stride mot landskapshensynene og den grønne profilen.

– I store deler av Holmenkollen er det dårlig kollektivdekning og viktige landskapsverdier å ivareta, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: – Dette er rasering ikke fortetting

LES OGSÅ: Departementet støtter småhusplanen