NRK Meny
Normal

Vil flytte NRK til Groruddalen

NRK kan bli flyttet fra Marienlyst til Groruddalen. Ideen har dukket opp i forbindelse med etterbruk av et olympisk mediesenter.

NRK kan havne i Groruddalen

NRK kan bli flyttet fra Marienlyst på Oslo vest til Oslos østkant i Groruddalen (bildet).

Foto: Håkon Mosvold Larsen, Heiko Junge / Scanpix

Mediesenteret havner enten på Økern eller på Kjelsrud ved IKEA hvis Oslo får vinterlekene i 2022. Og NRK er ikke avvisende til tanken, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen.

Tommy Hansen

Kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

– Hvis det blir et OL i Oslo vil NRK gjerne spille en sentral rolle der, enten det er i forbindelse med planlegging og forberedelser eller etterbruk. Men foreløpig er dette et spørsmål som er ganske hypotetisk, slik at vi har ikke noe endelig svar på det, selv om vi er uformlet informert om planene slik de ligger i dag.

Hva slags type aktivitet vil det være snakk om?

– Det vil være aktuelt for oss å vurdere det som en erstatning for den driften vi i dag har på Marienlyst. Vi har en utmerket lokalisering der i dag, men det er klart at et helt nytt og moderne mediesenter vil kunne gi oss noen fordeler som vi ikke klarer å få til i dag, sier Hansen.

Les også: Over 80 prosent vil stemme om OL
Les også: Mediesenter kan gi ny Politihøgskole

To mulige kandidater

Når Oslo bystyre onsdag ber om statsgaranti for vinter-OL i 2022, er det to mulige etterbrukere av et mediesenter som blir nevnt spesielt.

Den ene er Politihøgskolen, den andre er NRK.

Et presse- og kringkastingssenter på 100.000 kvadratmeter skal plasseres på samme sted som deltagerlandsbyen, enten på Økern eller på industri- og lagerområdet på Kjelsrud, mellom IKEA og Alnaelva.

Les også: Skal bruke milliarder på OL – nektes å se bestillingen
Les også:
Over 80 prosent vil stemme om OL

NRK vokser

Eli Grimsby

OL-direktør Eli Grimsby.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

Tanken om å invitere NRK med på laget er nærliggende, sier OL-direktør Eli Grimsby.

– I ettertid mener vi at det ville være fantastisk flott om vi kunne bruke det høyteknologiske senteret vi da har etablert og ikke bare plukke ut alt det som finnes av teknologi. Vi vet samtidig at NRK ser seg om etter mer areal. De vil vokse i tiden fremover og har bruk for mer effektive arealer.

Les også: Ønsker urbant Oslo-OL

NRKs kommunikasjonsdirektør bekrefter at tanken om å relokalisere NRKs mangslungne virksomhet på Marienlyst er tenkt uavhengig av OL, men noen umiddelbare flytteplaner er det ikke, sier Tommy Hansen.

– Ikke så akutt at vi har bestilt noen flyttebil, men det er klart at vi har en ganske omfattende byggningsmasse på Marienlyst som ble bygget til helt andre formål enn hvordan vi produserer radio, TV og nett i dag. Men vi har ingen konkrete planer om flytting nå.

Les også: Ny analyse: – Oslo-OL går minst ni milliarder kroner i underskudd
Les også:
– Her bør OL-landsbyen ligge