NRK Meny
Normal

Tenåringssønn siktet for drapsforsøk

Sønnen, som er siktet for drapsforsøk på sin far og bror på Bekkelaget i dag tidlig, blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Politiet ønsker også å avhøre faren.

To personer ble fraktet til Ullevål sykehus fredag formiddag etter at en mann de var i familie med påførte dem vold.

EKEBERG: Teknikere kom til stedet i morgentimene fredag for å gjøre undersøkelser.

En mann og sønnen hans er alvorlig skadd etter en voldsepisode på Bekkelaget i Oslo. En yngre sønn på 17 år satt fredag ettermiddag i avhør, siktet for drapsforsøk.

– Jeg kan ikke si noe som helst, bortsett fra at han sitter i avhør, sier guttens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, til NTB.

17-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag, opplyser Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt, til NRK.

Ønsker å avhøre faren

Grete Lien Metlid

Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

Foto: NRK

Faren og storebroren behandles på Ullevål sykehus, og ifølge politiet er de alvorlig skadd.

– Tilstanden til sønnen er fortsatt alvorlig. Tilstanden til faren er stabil, og vi håper å kunne gjennomføre avhør med han i morgen, sier Metlid.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 07.44 fredag morgen. Kriminalteknikere jobbet fredag i eneboligen, som ligger i Solveien på Ekeberg.

Vinduet i ytterdøra er knust, men politiet opplyser at det var de som knuste det da de tok seg inn i huset. Så vidt politiet kjenner til, var alle de involverte i huset i forkant av voldsepisoden.

Vil ikke si noe om bakgrunnen

Politiet vil foreløpig ikke si noe om foranledningen, eller bakgrunnen for det som har skjedd.

– Etterforskningen på bakgrunn av det vi vet så langt gjør at vi har tatt ut en siktelse for drapsforsøk, sier politiinspektøren.

Hun ønsker ikke å si noe om hva slags våpen politiet eventuelt tror er brukt, ei heller hvordan åstedet så ut da politiet kom dit.

Politiet ønsker etterhvert å avhøre øvrig familie.

– Vi prøver å ivareta pårørende, som selvfølgelig er preget av situasjonen, sier Metlid til NRK.