NRK Meny
Normal

Stenger dørene for terrorrettssaken

I en periode neste vår vil du ikke få muligheten til å få en vielse i vigselsrommet i Oslo tinghus.

Vigselsrommet i Oslo tinghus

Slik ser vigselsrommet ut i Oslo tinghus.

Foto: Oslo Byfogdembete

Vielser som skal holdes i vigselsrommet i Oslo tinghus til våren, vil bli flyttet til andre lokaler i nærheten grunnet terrorrettssaken.

– Situasjonen er fortsatt litt usikker ettersom vi ikke vet forholdene i den etasjen vigselsrommet ligger og terrorsaken skal holdes i, sier seksjonssjef i Oslo Byfogdembete Reidar Amble-Ommundsen.

Andre alternativer

Rettssaken mot Anders Behring Breivik etter bombeangrepet mot Regjeringskvartalet og skytemassakren på Utøya starter i Oslo tinghus våren 2012.

Derfor prøver Amble-Ommundsen nå å finne andre gode lokaler rundt tinghuset.

– Tinghuset har bare vanlige møterom og rettsaler, og vi vil tilby brudepar noe annet. Vi ser oss om etter pene og egnede lokaler i kort avstand fra tinghuset, sier Amble-Ommundsen.

Gruppeleder Marianne Borgen (Sv) mener Rådhuset er et godt alternativ til de borgelige seremoniene.

– Man kan løse dette kapasitetsproblemet enkelt og greit ved å åpne Rådhuset. Vi har et fantastisk rom. Så det er bare for Oslo kommune å si klart i fra til Oslos befolkning om dette alternativet, sier Borgen til NRK Østlandssendingen.

Borgen foreslår Munch-rommet som siden 1952 til 1994 har vært helt vanlig å bruke under vielser.

Vil ikke ramme noen

For i perioden mellom påske og sommer vil alle borgerlige vielser være flyttet ut av tinghuset. Dette vil ikke ramme noen av brudeparene mener Amble-Ommundsen.

– Det er en fire måneders frist for bestilling av en borgerlig vielse, og i midten av desember må vi begynne å forberede vielsene til over påske. Dette må vi ha på plass til den tid.