Her fyker det løpske godstoget gjennom Lodalen

Politiet offentliggjorde i dag overvåkningsbildene som viser det løpske godstoget på vei fra Alnabru til Sjursøya.

Video Overvåkingsvideo av løpsk tog mot Sjursøya

Togstammen løsnet på Alnabru. Øverst til venstre i bildet ser man de 16 godsvognene på vei mot Sjursøya.

Øverst til venstre i i bildet kan man se godsvognene suse forbi på vei mot Sjursøya. Overvåkningskameraet er plassert ved driftsbanegården i Lodalen, ikke langt fra Loenga.

Tidligere i dag ble Jernbaneverket ilagt en bot på 15 millioner kroner på grunn av manglende tiltak for å hindre dødsulykken på Sjursøya i mars i år. CargoNet AS ble ilagt en bot på sju millioner kroner.

Det var onsdag 24. mars de 16 godsvogner fra CargoNet løsnet fra terminalen på Alnabru. Vognene raste gjennom Oslo i en fart på 100 kilometer i timen, før de braste inn på havneområdet på Sjursøya.

Tre mistet livet

Tre personer mistet livet i ulykken. I tillegg ble fire personer skadd da de 16 godsvognene uten kontroll rullet fra Alnabru og helt ned til Sjursøya. Der braste togsettet inn i en bygning.

Etterforskningen av ulykken har blant annet påvist manglende rutiner for å hindre misforståelser i muntlig kommunikasjon mellom skifteleder på lokomotivet og den som styrer sporvekslene, skriver NTB.

Dessuten er det påvist manglende bruk av håndbrems på vognene og at det er svært begrensede muligheter til å stanse et løpsk tog som kommer ut av et sikkert område.

Video Rekonstruksjon av ulykken på Sjursøya

Rekonstruksjon av ulykken på Sjursøya.