NRK Meny
Normal

Aner ikke hvor Sigrid møtte sine drapsmenn

Sigrid Schjetne ble funnet 12 kilometer i luftlinje fra der hun sist ble sett. Men hva som skjedde mellom disse stedene er fortsatt en gåte.

Intervju med Hanne Kristin Rohde Hanne Kristin Rohde etter onsdagens pressekonferanse.

Intervju med Hanne Kristin Rohde

For politiet har ennå ikke slått fast hvor 16-åringen ble drept, og har dermed ikke et åsted å jobbe ut i fra. I teorien kan det totalt dreie seg om tre sentrale steder og dertilhørende spor:

Funnstedet i Kolbotn, et drapsåsted og stedet hvor hun ble overmannet av en eller flere gjerningspersoner.

På en pressekonferanse gjorde politiet det klart at alt peker mot at Sigrid ble et tilfeldig offer.

– Dette er spørsmål vi stiller oss nå, for det er ekstremt viktig å finne ut hva som har skjedd hvor, hvilket sted hun ble drept og om hun har blitt flyttet på før hun ble dumpet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rodhe til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Sjekker flere biler

Sigrid ble sist sett da hun gikk fra en venninne i Vetlandsveien på Østensjø like over midnatt 5. august.

I 21-tiden mandag ble hun funnet drept ved Tømteveien i Kolbotn, rundt 12 kilometer i luftlinje unna. Det er fortsatt uklart hvilken vei hun gikk hjem, og politiet jobber ut i fra to mulige ruter.

Det eneste som er på det rene, er at 16-åringens mobiltelefon, sko og sokk ble funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien – kun 300 meter fra hennes hjem.

Men nøyaktig hva som har skjedd ved barnehagen, kan ikke politiet slå fast nå.

Bilder fra stedet der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet.

Funnstedet på Kolbotn

– Vi har fått et gjennombrudd i etterforskningen, men fremdeles gjenstår mye. Vi vil derfor oppfordre alle som kan ha tips om å ta kontakt med politiet, sier Rohde.

Vitner har sagt at de så en vinrød bil kjøre i rykk og napp forbi barnehagen to ganger i tidsrommet 00.05 og 00.30 natten Sigrid forsvant. NRKs oversiktsbilder fra området rundt funnstedet i Kolbotn viser at den ene av de to siktede i drapssaken, 64-åringen, har en vinrød stasjonsvogn parkert utenfor verkstedet sitt.

Anne-Mette Sæthre og datteren Nina, som meldte fra om bilobservasjonen drapsnatten, sier til VG Nett at de ikke er i tvil om at bilen utenfor verkstedet er samme bil. Det har ikke lyktes NRK.no å komme i kontakt med Sæthre.

Sjekker flere biler

barnehagen

FANT EIENDELER: Her ved denne barnehagen fant politiet eiendeler som tilhører Sigrid, deriblant hennes mobiltelefon.

Foto: Svein Olsson/privat

Rohde bekrefter at politiet nå sjekker flere biler i saken.

– Det er ikke noe nytt å melde rundt dette per nå, men vi har gjort flere beslag når det gjelder biler, og undersøker nå disse, sier hun.

En av disse bilene er en grønn stasjonsvogn som 37-åringen solgte med kollisjonsskader kort tid etter at Sigrid ble meldt savnet. Noen uker senere leverte han ifølge VG Nett en Honda til bilopphugging.

64-åringen meldte etter det NRK erfarer en tilhenger stjålet en uke etter at Sigrid forsvant. De to siktede skal ha mekket mye på biler sammen.

bil

SJEKKER BILER: Politiet bekrefter at de har gjort flere beslag av biler. Her står en rød stasjonsvogn parkert utenfor 64-åringens verksted, nær funnstedet på Kolbotn. Vitner som tidligere har meldt om en rød bil i området natten Sigrid forsvant, mener det er den samme.

Foto: NRK

Ifølge Rohde jobber politiet ut i fra flere teorier, men ønsker ikke å gå i dybden på dette. Politiet avhører nå flere vitner i kretsen rundt de to drapssiktede mennene.

– Vi har flere teorier om hva som kan ha skjedd og på hvilken måte dette har skjedd, men vi ønsker ikke å gjøre feil ved å konkludere for tidlig, svarer hun.

Hvordan Sigrid ble drept vil hun heller ikke si noe om.

– Politiet tipset av familiemedlemmer

siktede

DRAPSSIKTET: Disse to mennene, en 37-åring (t.v.) og 64-åring, er siktet for drapet på Sigrid Schjetne. Begge nekter straffskyld.

– Vi ønsker ikke å gå i detaljer på dette nå, det er for tidlig å si noe om, og for mye informasjon ut her kan ødelegge etterforskningen, sier hun.

Hilsen

HILSEN: Sørgende sier farvel til den drepte tenåringsjenta med lys og hilsener i nærområdet.

Foto: Martin Fjørtoft / NRK

– Kan dere si noe om hvorvidt dette var et seksuelt motivert drap?

– Det er noe av det vi ønsker å undersøke nærmere, men vi kan ikke gå nærmere inn på det i dag.

De to siktede vil torsdag bli fremstilt for varetektsfengsling. Oslo-politiet ble via kolleger på Sunnmøre tipset om 37-åringen via et familiemedlem 24. august. Ifølge Aftenposten slo vedkommende alarm om hans psykiske tilstand.

Det ble gjort flere forsøk på å finne 37-åringen, og under letingen skal det ha kommet fram ting som kunne knytte ham til Sigrid-saken. Dette førte til taktisk etterforskning, som igjen førte til mandagens pågripelser.

– Med bakgrunn i dette er vi rimelig sikre på at vi har pågrepet riktige personer, sier Rohde.