NRK Meny
Normal

Vestby kommune

Arbeiderpartiet har hatt ordføreren i Vestby de to siste periodene, i tett samarbeid med Fremskrittspartiet. Ordfører Tom Anders Ludvigsen satser på en ny periode.

Badeplass

Vestby har en lang kystlinje på østsiden av Oslofjorden, - med flere flotte strender og badeplasser.

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

Vestby er en landkommune i sterk vekst, både økonomisk og med nye innbyggere og nye arbeidsplasser langs E6 mot Sverige.

Hør reportasje om Sjelen til Vestby

En stor del av innbyggerne er pendlere til Oslo og Moss i Østfold.

Offisiell hjemmeside for Vestby kommune

Politisk situasjon

Arbeiderpartiets ordfører Tom Anders Ludvigsen stiller til valg for tredje gang. Han har vært en temperamentsfull og til tider omstridt person og politiker, men han har også sterk støtte etter at kommunen har vært i framgang de siste år.

Den store spenningen er om samarbeidet mellom Ap og Frp vil fortsette også etter valget. Ap-ordfører Tom Anders Ludvigsen sier neppe nei hvis det kan sikre ham flertall.

Ingen av partiene i Vestby kan få flertall alene. Frp's varaordfører Trygve Torsen trakk seg fra valget i år. Hans etterfølger på lista er Liv Løberg.

Hun har ikke sagt noe om samarbeid, men regnes som "litt mer blå" enn Torsen. En ny mulig flertallskonstellasjon kan bli Ap, Sv og Sp, altså en rød-grønn allianse slik Arbeiderpartiet sentralt helst vil ha.

De siste to-tre årene har det vært klare konflikter mellom Son i sør og flertallet i kommunestyret, men det gir neppe store utslag i valget.

Ordfører i Vestby Tom Anders Ludvigsen

Ordfører i Vestby Tom Anders Ludvigsen

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Aktuelle saker

De fleste store saker i Vestby er avgjort. Omkampen om bygging i Son havn førte ikke til endringer.

Kommunen har full barnehagedekning, så lenge det varer, nytt sykehjem. To nye barneskoler og en ungdomsskole er i havn.

Den politiske debatten blir nå kvaliteten på innholdet i skole og omsorg. Dessuten kan de bli debatt om veksten i kommunen nå ikke er for sterkt, både i boligbyggingen og næringsvirksomheten.

Tidligere valgresultater i Vestby kommune