Normal

Vestby blir ikke med i storkommune

Vestby vil ikke lenger være med å diskutere kommunesammenslåing i Follo.

Solveig Horne John Ødbehr

– Midt inni her har vi en nesten ny barneskole. Og så denne nye, flotte ungdomsskolen. Nedenfor ligger en ny arena. Og nå er det altså tverrpolitisk enighet før valget om at på forsiden her kommer det svømmehall. Vestby-ordføreren peker ut ting å være stolt av til statsråd Solveig Horne (Frp).

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Valglogo

Tirsdag åpnet kommunen ny ungdomsskole, - og skoleutbyggingen er bevis på hvor godt kommunen klarer seg på egne bein, mener ordføreren i Vestby.

– Rektor kommer med innspill til den politiske byggekomiteen. Den nærheten, og at innbyggerne vet hvem som er din lokalpolitiker tror jeg har en enorm verdi, sier John Ødbehr, Høyre-ordfører i Vestby.

Nærhet til lokaldemokratiet

Den nye ungdomsskolen til 173 millioner kroner har plass til 576 elever. Hvor skal kommunegrensene for disse elevene gå? Etter måneder med kommunale vurdereringer er svaret nå klart.

– Vi er en kommune på 16 444 stykker nå. Vi er raskt voksende. Vi tror nærheten til lokaldemokratiet er en veldig viktig faktor. Derfor har vi valgt å signalisere at vi ønsker å forbli Vestby kommune.

Syns det er synd

Anne Kristine Linnestad, ordfører Ski

Anne Kristine Linnestad, ordfører i Ski.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

At John Ødbehr synes kommunen sin er passe stor som den er, gir dårlige utsikter for en eventuell storkommune i Follo-regionen.

– De må få lov til å gjøre som de vil i Vestby. Men jeg syns det er synd de ikke blir med i prossessen og er med på å vurdere fordeler og ulemper, sier Anne Kristine Linnestad, Høyre-ordfører i Ski.