NRK Meny
Normal

Verkstedsansatte tilbake på jobb

Selv om ordføreren stoppet forslaget som skulle rydde opp i sporveisbråket, velger de ansatte allikevel å jobbe fullt for å få T-banen på skinner.

T-banetrengsel
Foto: Karl Erik Brønbo / NRK

I går kveld tok saken en dramatisk vending da ordføreren blokkerte forslaget som kunne løst striden i Sporveien.

Nå sier de ansatte ved T-baneverkstedet i Oslo at de avblåser overtidsnekten. Dermed vil arbeidet med å få t-banen i normal trafikk igjen starte umiddelbart.

De verkstedsansattes fagforening stoler på at bystyret vil vente med konkurranseutsettingen av vognvedlikeholdet til 2009.

- Etter en god natts søvn har vi likevel valgt at vi stoler på flertallet, at dette går igjennom onsdag som kommer, og vil gå ut og bidra til at Sporveien kommer i rute fra dag én, fra i dag altså, sier fagforeningsleder i sporveiens arbeiderforening, Rune Aasen.

Hør hele intervjuet med Rune Aasen

Mangler 47 vogner i dag

Dagen begynte nok en gang trangt og forsinket for dem som er avhengig av T-banen for å komme seg til jobb og skole. Sporveien kjører med 47 færre vogner enn vanlig.

Ingen tog kjører med flere enn fire vogner, derfor er det trangt om plassen, sier informasjonsjefen for T-banen.

På linje tre er det satt opp buss istedenfor bane mellom Ullevål og Sognsvann.

Men nå er T-banen snart på skinner igjen, etter T-banekaoset de siste ukene.

Sild i tønne på T-banen
Foto: Karl Erik Brøndbo / NRK

 I rute tirsdag eller onsdag

Ifølge Sporveien vil det, på grunn av stort etterslep på verkstedet, ta noen dager før T-banen igjen kan ha normal trafikk.

- Det er en lettelse at det nå ser ut til at vi går mot en normalsituasjon på T-banen. Vi har sympati med de som har stått som sild i tønne. De siste dagene har det vært ille, sier informasjonsjef i T-banen, Bjørn Rydmark.

- Det er jo opparbeidet et etterslep på verkstedet, så noen dager vil det gå. Men tirdag eller onsdag regner vi med at vi vil ha tilnærmet normal drift, og fram til da blir det stadig bedre.

- Det har vært veldig slitsomt for oss som drifter T-banen, og for alle de som bruker den, så vi er alle veldig glade for at det går mot en løsning, sier Rydmark.

"Ta vare på helsa"
Foto: NRK

Ordføreren blokkerte forslaget

I går ettermiddag trodde alle T-banekaoset i Oslo gikk mot en ende. Flertallspartiene Arbeiderpartiet, SV og Venstre foreslo å utsette det omstridte vedlikeholdsanbudet til 2009 og omorganisere Sporveien på en noe annen måte enn det som er vedtatt.

Men da debatten var i gang, startet Fremskrittspartiet kjøret for å få blokkert behandlingen av forslaget, som ble lagt fram fem minutter før bystyremøtet skulle starte. Etter en tur i tenkeboksen kunne ordfører Per Ditlev-Simonsen meddele at behandlingen ble utsatt en uke.

Ordføreren må derfor ta ansvaret for at det fortsatt er kaos på T-banen, ifølge SV.

T-bane på verkstedet
Foto: NRK