NRK Meny
Normal

Begravelsen ble avsluttet med sanghilsen fra Sigrids lillesøster

OPPSAL (NRK.no) Marit Giskegjerde Schjetne valgte to sanger for å hedre storesøsteren under begravelsen onsdag. – En flott og verdig seremoni, sier familiens talsmann.

Begravelsen til Sigrid Schjetne

TUNGT FARVEL: Kisten til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) bæres ut av Oppsal kirke.

Gjennom prest Sturla Stålsett uttrykte familien sin takknemlighet over støtten de har fått fra lokalsamfunnet på Østensjø etter at Sigrid forsvant og senere ble funnet drept.

Over 600 mennesker deltok onsdag i begravelsen i en fullsatt Oppsal kirke.

Lillesøsteren Marit hadde spesielt plukket ut sangen «We found love» fremført av artisten og The Voice-vinneren Martin Halla.

– Sangen minner søsteren om hvor glade de var i hverandre, og hvordan hun så opp til henne, forteller familiens talsmann Gjermund Eide til NRK.no utenfor kirken etter begravelsen.

Rektor: Bunnløs fortvilelse

Rektor Merete Hansen

Merete Hansen er rektor på Skøyenåsen skole, der Sigrid avsluttet ungdomsskolen i vår.

Foto: NRK

Mange ungdommer hadde møtt opp for å ta avskjed med 16-åringen, og klassen hennes fra Skøyenåsen skole la blomster på båren.

– Det er en bunnløs fortvilelse, og en stor, stor sorg i en vanskelig ungdomstid. Begravelsen blir veldig sterk når det er så mange ungdommer til stede, forteller rektor Merete Hansen på Skøyeneåsen skole.

Skolen har vært et samlingspunkt i tiden etter at Sigrid forsvant. Rektoren tror elevenes deltagelse i begravelsen er viktig i sorgprosessen.

– Presten snakket veldig fint om at det ikke bare er sorgen, men også kjærligheten og samholdet og livsmotet vi nå må finne tilbake til, sånn at vi sammen klarer å gå videre. Jeg tror det er godt for dem å delta, sier Hansen.

Etter at kirkeklokkene hadde stilnet, sto mange igjen og holdt rundt hverandre.

– Seremonien ble flott ledet av Sturla Stålsett. Det var vakker musikk og taler. Det var en gripende, verdig og flott seremoni, sier talsmann Geir Strand.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen kom til begravelsen i Oppsal kirke.

Foto: NRK

Sigrids mor jobber i Kunnskapsdepartementet, og kunnskapsminister Kristin Halvorsen var blant de fremmøtte i kirken.

– Det var nydelig og uendelig trist i kirken. I Kunnskapsdepartementet har vi alle sammen tenkt på Ingrid og familien hver dag, vi føler sterkt med dem. Nå gjelder det at vi er der for familien framover også, sier Halvorsen til VG Nett etter begravelsen.

Tårer og smil

Gjermund Eide forteller at dagen har vært spesielt tung for familien, men at det store samholdet gjør sorgen litt enklere å bære.

Etter avslutningen i kirken ble kisten med Sigrid kjørt bort i en bårebil til Alfaset gravlund der familien skal ha en privat bårenedsettelse. Deretter er det minnestund ved Nordre Skøyen Hovedgård.

– Det blir en dag med flere tårer og sikkert noen smil og hyggelige minner om Sigrid, sier Eide til NRK.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Familiens to talsmenn Gjermund Eide og Geir Strand beskriver en verdig seremoni.

NETT-TV: Familiens to talsmenn. Fra venstre: Geir Strand og Gjermund Eide.

Sammensveiset familie

Gjermund Eide forteller at presten la spesielt vekt på det sterke forholdet innad i familien Schjetne, og beskrev blant annet hvordan Sigrid koste seg med familien i sommer.

– Han snakket om de gode samtalene med moren, og nærheten til begge foreldrene. Far og datter var på Champions League-kamp i London og Spingsteen-konserten i sommer. Sigrid var veldig glad i Springsteen, sier Eide.

Sigrids foreldre

TAKKNEMLIGE: Sigrids foreldre, Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne. Bildet er tatt tidligere i saken.

I kirken fremførte Hasse Farmen «The River» av Bruce Springsteen.

– Hvilke ord ble brukt om Sigrid?

– Livsglad, familiekjær, livlig, og en god venninne. En veldig god storesøster. Pliktoppfyllende, oppsummerer Eide.

Han var med på å lede letingen etter Sigrid sammen med blant andre Geir Strand.

– Engasjementet forteller at Sigrid-saken har berørt mange. Det vitner også om det sterke samholdet i Østensjø-området, sier Strand.

Les også: – En blytung dag for familien

Drept

Sigrid Giskegjerde Schjetne

DREPT: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august. Hun ble funnet drept på Kolbotn 4. september.

Foto: Privat / NTB scanpix

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) fra Østensjø i Oslo ble funnet drept på Kolbotn i Akershus 3. september. Da hadde hun vært savnet siden natt til 5. august.

16-åringen var på vei hjem fra en venninne, men kom ikke hjem til avtalt tid. Kort tid senere slo familien og politiet full alarm.

En storstilt leteaksjon ledet av frivillige på Østensjø pågikk i flere uker, og hele Norge engasjerte seg i Sigrids forsvinning.

Den unge jenta ble 3. september funnet drept i et skogholt like ved et industriområde på Kolbotn etter et tips til politiet.

To menn med tilknytning til et verksted i nærheten av funnstedet er pågrepet og siktet for drapet.

De siktede er en 64 år gammel mann fra Akershus og en 37 år gammel mann fra Sunnmøre. Sistnevnte har delvis bodd i Oslo. Han er tidligere dømt i en grov voldssak. Begge to nekter straffskyld.

Kisten til Sigrid Giskegjerde Schjetne

Kisten med Sigrid Giskegjerde Schjetne bæres ut i bårebilen utenfor Oppsal kirke.

Foto: Svein Olsson, NRK