NRK Meny
Normal

Ventet i ni timer

En 70 år gammel mann som ble rammet av hjerneslag lå i ni timer og ventet på ambulanse. Naboen ble skjelt ut da han purret på sykehuset.

Ambulanse i utrykning. Illustrasjonsbilde
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

For en drøy uke siden ble 70-åringen liggende på gulvet i leiligheten sin på St. Hanshaugen i ni timer, ute av stand til å kontrollere urin og avføring.

- Mannen hadde spasmer og snakket usammenhengende. Han hadde hatt slag tidligere, derfor følte vi oss sikre på at det var alvorlig da vi kontaktet ambulansetjenesten, sier nabo Jan Devik til Dagsavisen.

Fikk kjeft

Naboene ringte og fikk beskjed om at ambulansen ville komme etter to timer. Ambulansen kom ikke, og da det nærmet seg ni timer, ringte naboen til vakthavende lege ved sykehuset.

- Han skjelte meg ut og fortalte at det var mange som ventet lenger på ambulanse. Ambulansen kom først da jeg truet med å ringe en journalist, sier han.

Sofienbergsaken ikke enestående

Helse- og sosialombud Petter Holm sa i forrige uke til NRK Østlandssendingen at det finnes mange saker der feilvurderinger fra ambulansetjenesten har ført til alvorlige konsekvenser.

Les også: - Ambulansetjenesten må skjerpes

- Det er klart at de må gå gjennom både rutiner og praksis, sier Holm.