Venninnene leter etter Sigrid

Lagkamerater fra innebandylaget til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), er blant de mange hundre frivillige som leter etter henne. De er fortvilet over at venninnen fortsatt ikke er funnet.

Venninner av Sigrid Giskegjerde Schjetne (16)

Rikke Finsen Mogeland, Helene Næss og Benedicte Fossaa Utne spiller sammen med savnede Sigrid Giskesgjerde Schjetne på innebandylaget Tunet.

Foto: Frieda Wik/ NRK

– Det å forestille seg å være henne de minuttene, eller timene eller dagene hvor hun blir utsatt for dette er helt forferdelig. Det er nesten så jeg ikke vil tenke på det, for det er så mye som hun kan være utsatt for, sier lagvenninne Benedicte Fossaa Utne.

– Jeg klarer ikke være helt normal sammen med de andre som ikke kjenner Sigrid.

Etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet natt til søndag, har hun og venninnene Rikke Finsen Mogeland og Helene Næss ikke klart å tenke på noe annet.

Leter etter venninnen

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til søndag.

Foto: Privat / NTB scanpix

Sammen med mange andre frivillige, har jentene søkt i grøfter, løftet presenninger og sett i skråninger. De har fått beskjed om å lete på steder hvor noen kan ha jobbet som uforstyrret, eller hvor noen kan ha dumpet en kropp.

– Jeg vil ikke finne Sigrid død, jeg vil finne henne i live. Men for familien er det viktig å finne henne, og å få vite hva som har skjedd, sier Helene Næss.

– Å finne noe, sånn at man etter uker med leting ikke bare sitter igjen med mobilen og skoene, sier Benedicte Fossaa Utne.

Sist jentene var samlet var på innebandycup i Praha med laget Tunet. De beskriver henne som en morsom venninne å være sammen med.

– Hun fant på mye rart på cupen. Det er typisk på cup at man bare tuller rundt. Hun er også veldig forståelsesfull, og hvis du trenger noen å snakke med, så kan du snakke med henne, sier Benedicte Fossaa Utne.

– Vi ler ganske mye sammen. Det kan være av ting som at noen snubler, eller av noe som har skjedd på skolen, sier Rikke Finsen Mogeland.

Vil ikke tenke på trening uten Sigrid

På en pressekonferanse tirsdag gikk politiet ut med at de frykter at det har skjedd noe kriminelt siden den 16 år gamle jenta har vært borte så lenge. Nå etterforsker de forsvinningen som en kriminalsak.

Hvordan blir det hvis dere drar tilbake til første trening for sesongen uten henne?

– Det vil føles helt jævlig, sier Helene Næss.

– Jeg vet ikke om jeg klarer tanken på det. Det vil bli veldig vanskelig hvis vi skal begynne å trene og så ser vi at hun ikke er der, at hun ikke er med i garderoben, og ikke på kamper. Jeg vet ikke helt om jeg kommer til å klare det, sier Benedicte Fossaa Utne.

– Men vi må bare håpe. Vi må håpe at hun kommer hjem, og vi skal få henne hjem uansett hva som har skjedd. Vi må bare lete og holde motet oppe, sier Rikke Finsen Mogeland.