Velger øst foran vest

For tidligere toppidrettsutøver Marius Bakken er helg synonymt med å legge vekk skolebøker å være sammen med gode venner. Og da aller helst på Grünerløkka eller Grønland i Oslo.

Marius Bakken
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Det er Fredagsintervju i NRK og Mohammad Usman Rana har nominert deg, hva synes du om det?

- Det er greit det, han er jo en hyggelig fyr. Vi studerer medisin sammen på samme kullet. Jeg prøver i tillegg å gi ham noen tips om hvordan han skal holde sixpacken ved like, sier Marius Bakke til NRK Østlandssendingen.

Les også forrige ukes fredagsintervju med Mohammad Usman Rana:

- Jeg liker jo å mene ting.

- Hvordan har du det?

- Jeg har det ganske bra. Det er full fart, jeg har akkurat kommet fra undervisning og måtte løpe for å rekke å snakke med deg.

- Hva betyr helg for deg?

- Det betyr litt mer fritid enn jeg hadde tidligere. Før var jeg oppe både lørdag og søndag for å trene, det kunne være litt slitsomt. Nå trener jeg ikke lenger to ganger om dagen hver helg. Dermed betyr helg avslapping og fri.

- Hva gjør du for å få helgefølelse?

- Det første jeg gjør er å legge vekk skolebøkene. Jeg får ofte helgefølelsen når jeg er sammen med venner iløpet av helga. Det er fint å kunne lade batteriet og kun være sammen med de menneskene man trives best med noen dager.

- Hva skal du gjøre i helgen?

- På fredag skal jeg ut å spise middag med de som jeg gikk på statsvitenskap sammen med. Jeg har en BA i statsvitenskap som jeg tok før jeg begynte på medisin. Lørdag blir det tur ut på byen med noen kompiser. Det blir hyggelig.

- Noen tips om hva man kan gjøre i hovedstadsområdet i helgen?

- Hvis man er student er det alltid noe som skjer fredagskveldene i studentmiljøet. Lørdag er det alltid liv om man holder seg litt lenger øst enn på Karl Johan og i Bogstaveien. Ta heller en tur til Grønland og Grünerløkka hvor det alltid er hyggelige folk å treffe.

- Hvem synes du skal bli intervjet neste helg?

Bjørge Stensbøl
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Jeg foreslår tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. Han hadde jeg mye kontakt med da jeg drev med toppidrett selv. Han har de gode egenskapene å kunne lede, ha ambisjoner og samtidig ha integritet, avslutter Marius Bakken i Fredagsintervjuet.