NRK Meny
Normal

Veikaoset fortsetter i Oslo-området

FURUSET (NRK.no) Statens vegvesen kommer ikke til å stoppe veiarbeidet som fører til lange køer på E6 mellom Oslo og Lillestrøm.

Gravearbeider fører til at veien er lagt om

Avdelingsdirektøren i Statens vegvesen er lite villig til å utsette vedlikeholdet av veibroen ved E6 på Furuset

Foto: Erik Engen / NRK

Selv om veiene tirsdag morgen kunne friskmeldes før klokken ni er faren for trafikkkaos i Oslo-området de kommende uken likevel ikke over.

– Statens vegvesen og kollektivselskapene skal i dag drøfte mulige tiltak, men veiarbeidet må fortsette, sier fungerande avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Oslo, Anders Aaram til NRK.no tirsdag morgen.

– Vi har nå kommet veldig godt i gang. Å reversere prosessen nå, det tror jeg er veldig vanskelig, sier han.

Østlandssendingens reporter Erik Engen var på Furuset tirsdag morgen klokken 06.30. Da startet køen om lag 600 meter før moskeen i inngående retning.

Ifølge Vegtrafikksentralen kan folk bidra til bedre trafikkflyt ved å blant annet legge seg tidligere over i høyrefila.

Kø på Furuset

Trafikken var tett i morgenrushet på Furuset 06.30, tirsdag morgen.

Foto: Erik Engen / NRK

Bastøfergen ute av drift

Trafikkaoset i hovedstaden skyldes delvis norgeshistoriens største togstans. Fra helgen ble all trafikk gjennom Oslotunnelen stengt. Samtidig har Oslo S lukket dørene på grunn av vedlikeholdsarbeid, i tillegg til at Oslofjordtunnelen er stengt som følge av brannen forrige uke.

Som om ikke det var nok, ble Bastøfergen satt ut av drift hele dagen tirsdag, etter å ha kjørt inn i kaia i Horten. Fergen holdt for stor fart, og med bare to ferjer igjen i drift, er tolv avganger mellom klokka 7 og 15 innstilt.

– Nå må vi nesten friskmelde morgenrushet. Køene løsner opp fra begge sider, nå er det bare en bitte liten strekning fra Holmen og innover forbi Slependen på E18 hvor det er kø, og den er ikke en kilometer engang, sier Ole Fredrik Haugen ved Vegtrafikksentralen til NTB ved nitiden tirsdag.

Han begrunner saktekjøringen med at politiet har stilt seg opp for å hanke inn bilister som forsøker å snike seg inn på kollektivfeltet.

Ved innsnevringen på E6 ved Alnabru, hvor det pågår veiarbeid, gikk det imidlertid fortsatt tregt inn mot sentrum, skriver NTB.

Nekter å utsette

Avdelingsdirektøren i Statens vegvesen er lite villig til å utsette vedlikeholdet av veibroen ved E6 på Furuset, selv ikke i de seks ukene NSB har tenkt til å kjøre buss for tog på grunn av togstansen ved Oslo S.

– Vi kan ikke trylle bort den køen som er her nå, men vi skal se på om vi kan foreta justeringer for å få till en bedre avvikling av kollektivtrafikken, sier Aaram til NRK.

Også samferdselministeren skal se nærmere på problemene i Oslotrafikken i dag.

– Folk flest kan hjelpe til

På grunn av kaoset på veiene har Statens vegvesen også åpnet opp for at vanlige biler kan kjøre i kollektivfeltet.

– Nå er det slik at man bruke kollektivfeltet på E6 nordover fra Alnabru og oppover mot Furuset der det bare er to felt åpne. Politiet er underrettet, så det er ingen fare for å bli bøtelagt, sa Dag Torstein Schau ved Vegtrafikksentralen til NRK mandag.

Sitter du i bilkø? Send oss MMS (1987 med kodeord «tips») eller e-post: nett.ostland@nrk.no!

– Beregn god tid

Åge-Christoffer Lundeby

Kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby

Foto: Bjørn Christian Jacobsen / NRK

Togsituasjonen og stengingen av Oslofjordtunnelen, samt utbedringsarbeid ved Furuset, fører til økt kø.

Kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby har bare ett råd til trafikantene i Osloregionen:

– Fortsett å beregne god tid, så man rekker de avtale man skal i løpet av arbeidsdagen sin, sier han.