NRK Meny
Normal

53-åring varetektsfengslet for Tøyen-drapet

En 53 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker etter knivdrapet på Tøyen i Oslo i helgen. Han har erkjent knivstikkingen, men har ikke oppgitt noe motiv for drapet.

Knivstikking på Tøyen

Lørdag kveld 16. august ble en mann i 50-årene knivstukket på Tøyen i Oslo. Han døde like etter. En 53-åring er nå varetektsfengslet for knivdrapet.

Foto: Daniel Dale Laabekk

I de to første ukene er 53-åringen underlagt brev- og besøkskontroll, ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett. Dette var i tråd med politiets begjæring.

«Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på handlingens alvor, at siktede ikke har kunnet angi noe rasjonelt motiv som kan forklare knivstikkingen, og at han ifølge politiet fremstår som psykisk labil», heter det i tingrettskjennelsen.

Politiet ble varslet om knivstikkingen ved 23.30-tiden lørdag kveld. Meldingen gikk ut på at en mann var blitt knivstukket i en leilighet i Hagegata i Oslo.

Offeret, en mann i midten av 50-årene, døde på operasjonsbordet natt til søndag. Siktede ble pågrepet på åstedet.

– Min klient har erkjent de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Heidi Ysen, til NTB søndag.

Ifølge kjennelsen fra retten ble offeret stukket i brystet. Både siktede og offeret er norske statsborgere med vietnamesisk bakgrunn. Politiet bekrefter at de to har kjent hverandre over tid, men sier saken ikke knyttes til noe bestemt miljø.