De to drapssiktede i Sigrid-saken varetektsfengsles i fire uker

64-åringen og 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne varetektsfengsles i fire uker, med to uker i full isolasjon.

siktede

En 64 år gammel mann og en 37-åring er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. De erkjenner ikke straffskyld.

Begge de to drapssiktede varetektsfengles i fire uker med brev- og besøksforbud.

Dermed fikk påtalemyndigheten medhold i de fire ukene med varetekt som de ba om for de drapssiktede.

– Slik saken til nå er opplyst finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for et forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke, heter det i kjennelsen mot den siktede 37-åringen.

Svakere mistankegrunnlag mot 64-åring

Begrunnelsen for at politiet ber om fire uker i varetekt er faren for bevisforspillelse.

– Retten mener at med bakgrunn i den alvorlige siktelsen er fire uker ikke et uforholdsmessig inngrep, heter det videre.

– Siktede har forklart at han startet på jobb ca. kl. 01.30 den 5. august 2012, og retten bemerker at han ikke har noe alibi på tidspunktet da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, heter det i kjennelsen mot den drapssiktede 64-åringen.

I kjennelsen heter det også at mistankegrunnlaget mot 64-åringen er svakere enn mot 37-åringen.

Ble trolig påkjørt og drept

Etter det NRK kjenner til mener politiet at Sigrid Giskegjerde Schjetne trolig ble påkjørt og drept. De tror hun døde samme natt som hun ble meldt savnet.

Politiet vet ennå ikke hvor, når og hvordan Sigrid Schjetne (16) ble drept, men sier flere funn knytter de to siktede til drapet.

Politiet forteller at funnstedet står helt sentral. Sigrid ble funnet delvis skjult i et skogholt rett bak verkstedet hvor de to mennene ble pågrepet.

Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport.

– Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport som jeg ikke kan gå inn på, men vi har ikke noe klart svar på dødsårsaken, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til NRK.

– Obduksjonsrapporten har så langt ikke viser spor av at 16-åringen skal ha vært misbrukt, og minner om at siktelsen så langt kun gjelder forsettlig drap, opplyser Gulnes til NTB.

Mangler fortsatt informasjon om drapet

Gulnes sier politiet fortsatt mangler helt vesentlig informasjon i etterforskningen av drapet på Sigrid.

– Vi vet fortsatt ikke med sikkerhet når, hvor og hvordan hun døde, sier Gulnes.

Politiet skal gjennom de kriminaltekniske undersøkelsene på funnstedet ha gjort funn som de mener styrker siktelsene mot de to.