Varetektsfengsles i fire uker

En mann ble natt til torsdag pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøket på Torshov Bingo. Mannen ble i dag varetekstfengslet i fire uker.

Blod på bil utenfor Torshov bingo

Et blodig oppgjør i rommiljøet 2. påskedag på Torshov Bingo førte til at to personer ble sendt til sykehus. Én av de skadde er lederskikkelse i rommiljøet René Karoli.

Foto: Paal Wergeland / NRK

I en pressemelding fra politiet torsdag, opplyste de om at ytterligere en person ble pågrepet og siktet for medvirkning, etter drapsforsøk i rommmiljøet ved Torshov Bingo.

Mannen ble i dag varetekstfengsel i fire uker, med brev og besøksforbud. Mannen ble også ilagt medieforbud, med unntak av TV.

Påtalemydighetene ba om to ukers isolasjon, men retten mente det var tiltrekkelig med delvis isolasjon i fire uker vet at mannen ikke får ha kontakt med medsiktede i saken.

Pågrepet i Oslo

Mannen ble pågrepet i Oslo, natt til torsdag, etter å ha vært etterlyst av politiet.

– Det er person vi kjenner fra tidligere og som vi knytter til denne saken. Vi mener det er skjellig grunn til at han har vært med å medvirke i drapsforsøket på Torshov Bingo, sier fungerende leder ved seksjonen for vold og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid.

Ifølge Metlid er mannen i midten av 20-årene. Hun vil ikke si hvilken tilknytting mannen har til rommiljøet.

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet leter fortsatt etter flere personer som skal ha tilknytning til saken, og utelukker derfor ikke flere pågripelser.

– Det er fortsatt personer som er etterlyst, og vi vil fortsette å være tilbakeholden med informasjon om hvem dette er til vi har tatt alle vi mener er involvert. Vi ser for oss flere pågripelser, sier Metlid.

Totalt seks personer har blitt pågrepet i saken. Fire personer sitter nå i varetekt.

Bevæpnet med øks

Det var kvelden 2. påskedag at flere personer angrep René Karoli og andre som befant seg på Torshov bingo i Oslo.

Kampen startet da en gruppe personer gikk inn i lokalet bevæpnet med øks, sabel, kniv og skytevåpen.

Senere samme kveld begynte en gruppe å sloss på Legevakten i Oslo, der to av de skadde fra hendelsen på bingoen fikk behandling for slagskader.