NRK Meny
Normal

Ransmannen er fortsatt på frifot

En ansatt er skadd etter at en Statoil-statsjon på Skedsmokorset utenfor Oslo ble ranet sent søndag kveld. Til tross for store leteaksjoner gjennom natten, har ingen blitt pågrepet etter ranet.

Væpnet ran på Romerike

Ingen er pågrepet etter ranet på en Statoil-stasjon på Skedsmokorset ved Oslo. En maskert mann slo en ansatt og truet med en pistol. Mannen rømte til fots. Det er ingen opplysninger om en rømningsbil.

Foto: Andreas Sundby

– Jeg kan bekrefte at det har vært ran på Statoil-stasjonen på Skedsmokortset, hvor en maskert person truet betjeningen med pistol. Fornærmede er blitt kjørt til legevakten med hodeskader, men det er ikke alvorlig, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås til NRK.

Politiet foretok utvidede søk i jakten på raneren, både med hundepatrulje og helikopter - men ved totiden i natt ble letingen trappet ned.

– Tiden jobber mot oss. Vi vet ikke annet enn at mannen rømte fra stedet til fots, og vi har ikke opplysninger om noen rømningsbil, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt til NTB.

Søker etter ung mann

Ifølge operasjonslederen var det kun en mann på jobb under ranet. Det var heller ingen andre kunder til stede på stasjonen.

Videobevis fra overvåkingskameraene på bensinstasjonen har blitt undersøkt, og det er ennå ukjent hva raneren skal ha fått med seg.

Ifølge Romerikes Blad har politiet følgende beskrivelse av gjerningspersonen:

  • Formentlig ung mann
  • Iført grå/hvit hettegenser
  • Slank kropsbygning
  • Cirka 180 centimeter høy
  • Var iført mørke bukser
  • Hadde med seg en mørk eller sort sekk
  • Var maskert under ranet

Det er uklart om ransmannen sa noe under ranet, og politiet kan derfor ikke si noe om mannens nasjonalitet.

– Det er vanskelig å si noe om dialekt eller nasjonalitet, sier operasjonslederen til avisen.

Ber publikum om tips

Politiet på Romerike meldte om ranet på Twitter sent søndag kveld, og fikk melding om ranet klokken 23.06. De ber publikum om tips i saken, og kan kontaktes på telefon 02800.