NRK Meny
Normal

Står uten DNA-profiler på gjerningsmennene

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etter å ha undersøkt de biologiske sporene fra kvinnene som ble voldtatt i Oslo forrige helg, står politiet uten svar på hvem gjerningsmennene er.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


– I dag har vi fått beskjeden at det ikke er funnet fullstendig profil på kvinnene. Per i dag står vi uten kjent identitet på gjerningsperson eller personer, sier leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet, Hanne Kristin Rohde til NRK.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Å få svar på DNA-prøvene etter de mange overfallsvoldtektene i Oslo for vel en uke siden, ble fredag gitt høyeste prioritet etter at det først så ut som det skulle ta uker å få svarene , som er svært viktige i den videre etterforskningen.

Fire voldtekter på fem timer

Natt til søndag 3. april ble fire kvinner overfalt og voldtatt i Oslo i løpet av fem timer . To dager senere skjedde nok en overfallsvoldtekt, denne gangen på Sinsen. Etter å ha gått av bussen ble kvinnen overfalt av en medpassasjer.

En mann ble pågrepet og siktet for den siste voldtekten.

Les også: Siktet for voldtekt - løslatt

Analysene ved Rettsmedisinsk institutt (RMI) har så langt konsentrert seg om tre av de fire første voldtektene hvor det er mistanke om at samme gjerningsmann kan stå bak.

Les også: Politiet vil følge jenter hjem

Jobber videre med analyser

Til tross for få resultater så langt, har ikke politiet gitt opp håpet. RMI har fortsatt materiale å jobbe videre med.

– Det finnes også andre beslag i sakene, for eksempel klær. RMI vil fortsette å jobbe med det vi har sendt inn, så får vi ta tiden til hjelp og håpe at det kommer noe ut av analysene, sier Rohde.

Gjør det ikke det vil det føre til problemer i etterforskningen av voldtektene.

– Når kvinnen ikke kjente gjerningspersonen, står vi overfor en krevende etterforskning om vi ikke får noe resultat av DNA-analyser, sier Rohde.

Les også: – Jeg trodde jeg skulle bli drept