NRK Meny
Gravid Ulv

Ulvene i Østmarka

Oppsummert

Alfahannen etablerte seg trolig i Østmarka for første gang høsten 2012. Året etter ble det født valper, og siden har det kommet til nye kull. Høsten 2015 ble en hunnulv skutt i nødverge.

 • Østmarka-ulven er DNA-testet

  I februar ble det kjent at det hadde kommet en fremmed hannulv spankulerende og slått seg sammen med ulvetipsa i Østmarka. Nå har den nye hannulven i Østmarka har blitt DNA-testet. Hør seniorforsker i Rovdata Øystein Flagstad fortelle om ulven.

 • DNA-sjekker ulv i Østmarka

  Rovdata skal finne ut hvem den nye hannulven i Østmarka er. I februar ble det kjent at ulvetipsa hadde funnet seg en make. I dag starter analysen av DNA-et til den nye ulven. Resultatet kommer trolig senere denne uken.

 • Østmarka-valpene i fin form

  Nye bilder viser at ulvevalpene i Østmarka tilsynelatende er i fin form, skriver Østlandets blad. Begge foreldrene til valpene er døde, men ifølge Rovdata ser de friske ut på et fotografi tatt av et viltkamera den 13. april.

 • Venter med ulveetterforskning

  Politiet vil ikke etterforske ulvedødsfallet før Fylkesmannen har undersøkt verdiene av rottegiftene funnet i alfahannen i Østmarka-reviret. Fylkesmannen skal undersøke om verdiene er naturlige eller om det er noe som peker mot forgiftning.