NRK Meny
Normal

Ulv rett utenfor huset

Natt til torsdag hadde Dagfinn Lindberg en sjelden gjest i hagen sin. Ekspertene er sikre på at det var en ulv som var på besøk.

Ulvespor
Foto: TVRomerike

Ifølge Statens naturoppsyn har de ikke sikre ulveregistreringer i Rælingen siden tidlig på 90-tallet.

Det var først da Lindberg skulle lufte hundene i 10.30-tida torsdag, at han oppdaget ulvesporene i hagen. Da han fulgte sporene, fant han ut at ulven hadde vært bare noen få meter fra stuedøra, skriver rb.no.

– Jeg har aldri sett noe slikt her tidligere. Egentlig synes jeg det er ganske skummelt, og jeg kommer ikke til å slippe hundene løs i tida framover, sier Lindberg til rb.no.

- Kan ikke være hundespor

Ulvespor
Foto: TVRomerike

Lindberg er ikke i tvil om at det er ulvespor han fant i hagen.

- Jeg har også sett ulvespor tidligere og er overbevist om at dette dreier seg om en ulv. Det begrunner jeg både med sporets utforming, størrelse, dybde og at han tydeligvis har langet skikkelig ut i nysnøen. Det klarer ikke en hund, sier han.

Og ekspertene sier seg enig. I går gjennomførte Statens naturoppsyn grundige undersøkelser på stedet.

– Det er overveiende sannsynlig at dette er en ulv. Det er i alle fall ingenting som tyder på at det ikke dreier seg om en. Sporene tyder på at dyret har oppført seg målrettet, i motsetning til hunder som ofte er mer svimete. Men vi kan aldri være helt sikre, så lenge det ikke er tatt DNA, forklarer rovdyransvarlig Jan Wilberg til rb.no.

Flere observasjoner

Wilberg tror det er en ung og liten ulv som har tatt turen til Rælingen. Sporene var 11 centimeter i lengde og drøyt åtte i bredde.

Det er flere i samme område som har meldt fra om at de tror de har observert ulv. Jan Wilberg utelukker ikke at det er en streifulv som har vært innom området, og som snart drar videre.

– Disse dyrene flytter seg raskt, og ofte over store områder. En ulv forflytter seg ofte 100 kilometer på et døgn, opplyser han til rb.no.