Ullern Høyre kaller byrådet «vel overivrig»

Høyre i Oslo er bekymret for småhusområdene, når byrådet vil bygge vestkanten høyere og tettere.

Byrådet jobber for å bosette 3000 flyktninger

På Montebello har en utbygger lyst til å sette opp ei 19 etasjer høy blokk.

Foto: Rolf Øhman / Aftenposten

Byrådet har pekt ut hvilke nye områder de mener skal bygges høyere og tettere. Borgen, Montebello, Nydalen, Røa, Hovseter og Ulsrud er det som planlegges bygd kraftig ut.

I dag ble forslaget til ny kommuneplan sendt ut på høring.

Pia Farstad von Hall

Pia Farstad von Hall, Oslo Høyre.

Foto: OSLO KOMMUNE

– Høyre er bekymret for utviklingen i småhusområdene. Byrådet tar ut flere områder fra småhusplanen, og det er vi negative til, sier Pia Farstad von Hall, byutviklingsansvarlig i Oslo Høyre.

– Noe vel overivrig

Både Montebello og Borgen ligger i Ullern bydel. Det gjør også Smestad som lå inne i kommuneplanen fra før.

Tore Strandskog

Tore Strandskog, Ullern Høyre.

Foto: Norsk Teknologi

– Det er helt tydelig at Ullern er den bydelen som kommer til å stå for den største transformasjonen i hele Oslo. Det er klart det skaper ganske sterke reaksjoner i bydelen. Vi føler nu at man kanskje er noe vel overivrig fra byrådets side, sier Tore Strandskog, leder i Ullern Høyre.

Du kan påvirke resultatet

De siste årene har Oslo vokst med 10 000 personer i året, og byen er en av de raskest voksende hovedstedene i Europa. Oslo må bygges ut på en eller annen måte, og det rødgrønne byrådet vil fortette byen på noen av de stedene der det allerede er et godt kollektivtilbud.

Hanna Marcussen

Hanna Marcussen, byråd (Ap).

Foto: Monica Løvdahl

– Vi ønsker ikke å rasere småhusområdene, og her vil det være mange prosesser underveis før vi åpner for noen som helst utvikling. Så her har man muligheten til å bidra til å påvirke prosessene underveis, sier Hanna E. Marcussen, byutviklingsbyråd (Ap).

I bydel Ullern er Tore Strandskog i det lokale Høyre-laget klar for kamp.

– Vi kommer til å bygge all den mot-kompetansen som det er mulig å få til for å kunne imøtekomme altfor ambisiøse planer for plan- og bygg- og fra politisk hold.