Ukjent antall våpen stjålet fra børsemakeri

Bevæpnet politi rykket ut i dag morges etter at innbruddstyver krasjet en bil inn i porten til våpenforretningen BørseLars på Dal i Eidsvoll. Et ukjent antall våpen er nå forsvunnet fra butikken.

Tyvene rygget en bil inn porten til BørseLars

Bilen som ble krasjet inn i porten til våpenforretningen er stjålet.

Foto: Politiet

Politiet har satt i gang teknisk og taktisk etterforskning og krimteknikere er på stedet for å sikre spor. Det er ukjent hvor mange gjerningspersoner som står bak innbruddet eller hvordan de har kommet seg vekk fra åstedet.

Meldingen om det grove tyveriet fikk politiet like før klokken seks i dag morges, men tyveriet kan ha skjedd i løpet av natten.

Politiet rykket ut med fullt bevæpnet mannskap. Dette er rutine når det er innbrudd i forretninger som selger våpen, ifølge politiet, ettersom det er sannsynlig at man kan påtreffe bevæpnede innbruddstyver.

– Vi har fått bekreftet at det er stjålet flere våpen fra stedet, men har per nå ikke opplysninger om type eller antall våpen, forteller operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud hos politiet på Romerike.

Operasjonslederen sier at politiet nå kartlegger hva de kan innhente av overvåkningsmateriale i området.

– Siden det er et industriområde er det bra med overvåkningskameraer der.

Ifølge Romerikes Blad ble bilen som ble brukt som rambukk stjålet fra en adresse i Drøbak 18. juli i år.

Saken fortsetter under kartet.

Laster kart, vennligst vent...

Våpenforretningen ligger i Ørn industriområde på Dal i Eidsvoll.

Første innbrudd noensinne

Butikkens innehaver, Petter Bratli, er i Aserbajdsjan som landslagstrener for det norske pistollaget i EM i skyting. Han fikk melding om innbruddet midt i siste øvelse, sier han til NRK.

Bratli sier dette er det første innbruddet i butikkens mer enn 40 år lange historie.

Han henviser ellers til politiet, men sier at butikken i hvert fall ikke åpner i dag.

Butikken selger våpen av flere forskjellige typer, både halvautomatiske og våpen som skyter enkeltskudd, fra rifler og hagler til gammeldagse svartkruttrevolvere.

Politiet etterspør tips fra publikum i saken. Hvis man har sett noe oppfordres man til å ringe politiets tipstelefon på 63969268.

Bilen som ble brukt under innbruddet hos BørseLars

Innbruddstyvene etterlot bilen de brukte som rambukk.

Foto: Politiet