NRK Meny
Normal

Uenighet om kollen-bruk

Bystyreflertallet vil ikke gjøre Holmenkollen til et anlegg for helårsbruk og breddeidrett, slik Norges Skiforbund går inn for.

Holmenkollen

Forslaget til nye Holmenkollen.

Skiforbundet vil blant annet ha flere mindre bakker i Midstuen, plast i alle bakker og en asfaltert rulleskiløype på fem kilometer.

- Bør brukes av alle

Rune Gerhardsen

Rune Gerhardsen

Foto: Åsmund Haslie/NRK

I dag gjør bystyret det endelige vedtaket om å rehabilitere den gamle Holmenkollbakken til ski-VM i 2011.

Komitéleder Rune Gerhardsen (Ap) mener Holmenkollen bør være et anlegg som skal brukes av alle - ikke bare toppidrettsutøvere.

- Visjonen da vi søkte om VM, og alle som har snakket om et nytt holmenkollenanlegg, har vært et et anlegg som skal være tilgjengelig og i fullt bruk, og som også har betydning for masseidretten, sier Gerhardsen til NRK Østlandssendingen.

- Det er jo derfor man søker internasjonale mesterskap, man bruker anledningen til å ruste opp anleggene, fortsetter han.

- Gerhardsen tar feil

Jøran Kallmyr

Jøran Kallmyr

Foto: NRK

Nestleder i Miljø- og samferdselskomitéen, Jøran Kallmyr, mener Gerhardsen tar feil.

- Det har ikke vært en forutsetning at anlegget skal være for helårsbruk og breddeidrett. Det som ligger i forutsetningene er at det er godt nok til å arrangere VM og holmenkollsøndagene, sier Kallmyr.

Kallmyr forteller at anlegget skal legges til rette for helårsbruk og breddeidrett dersom det finnes penger til det innenfor rammen på 900 millioner.