UDI bestemmer

Lillestrøm fikk ingen hjelp av Norges Fotballforbund i forsøket på å hente Diomande Alassane. Nå bestemmer UDI om Diomande Alassane får bli.

Diomande Alassane på Lillestrøm
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- NFF forlangte at jeg skulle garantere at han ville spille i seriestarten 9.april og spille halvparten av kampene. Det kunne jeg naturligvis ikke. Diomande har ikke hatt adgang til Norge på to måneder, og er trent for eliteserien per i dag, sier Frank Grønlund til Romerikes Blad.

Kunne ha løyet

Det kan skape problemer for Diomande at Lillestrøm ikke kan gi disse løftene. Andre Tippeligaklubber måtte gi slike løfter for at spillere på ønskelistene kunne få oppholdstillatelse i Norge. Hadde Grønlund løyet, hadde Diomande Alassane fått oppholdstillatelse.

- Om de andre har snakket sant, vet ikke jeg. Vi får bare vente til 9. april og se om de spiller, sier han.

I følge Grønlund er Diomande god nok for Lillestrøm slik situasjonen er i dag. Men 18-åringen fra Elfenbenskysten kan ikke garanteres en plass på laget i en hard konkurranse med spillere som Oliver Occean og Arild Sundgot.

Går til UDI

Norges Fotballforbund skryter av måten LSK har behandlet Diomande. Grønlund sier til Romerikes Blad at det aldri har vært noen klubb som har forberedt en afrikansk spiller så godt som Lillestrøm har gjort med Diomande.

- Vi har hatt ham her flere ganger, vi har jobbet bevisst med ham for å lære ham engelsk og norsk. Han har også en bedre merittliste enn spillerne andre har hentet. Diomande har spilt på Elfenbeinskystens OL-lag. Han har spilt for oss mot Häcken og scoret mot Vålerenga i treningskamp, sier han.

Nå vil Lillestrøm gå direkte til UDI og fortelle dem om de faktiske forhold. Grønlund håper de vil ha et annet syn på saken når de får vurdert spilleren og forarbeidet klubben har gjort.

- Det vi ber om er litt ekstra tid for at han skal få det fram i løpet av året, sier Frank Grønlund.