NRK Meny
Normal

Turistene strømmer til Oslo

Oslo blir et stadig mer attraktivt reisemål for mange turister.

Turister i Frogneparken

FROGNERPARKEN: Monolitten og Sinnataggen er blant severdigheten som turistene i Oslo vil se når de besøker hovedstaden.

Foto: Andreas Sundby / NRK

– Det har vært en travel sommer for oss så langt, sier Visit Oslo-sjef Bente Bratland Holm til NRK.

Bente Holm

Visit Oslo-sjef Bente Bratland Holm sier turister ønsker seg en «komplett pakke» med varierte opplevelser, når de ferierer i Norge.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

Vanligvis måles turistnæringens suksess ut ifra SSB gjestedøgnstatistikk. Tallene for juli kommer ikke før i september, men Visit Oslo har andre tall som kan gi en indikasjon på hvordan julimåned har vært.

De viser at over 13 prosent flere har besøkt turistinformasjonen i Oslo i juli i år, sammenlignet med juli i fjor.

– Det har vært en trend i hele år. Hver eneste måned hittil i år har vi hatt flere besøkende enn i fjor, sier Bratland Holm.

Skal kjøpe ull og se operaen

Danske Lise Jensen og hennes svenske samboer Bertil Kjellberg reiser som regel til Norge for å stå på ski, men i år har de tatt turen hir for å oppleve hovedstaden.

– Vi er her for å kjøpe norsk ullgarn, spælsau-ull skal det være, og se operaen, sier Jensen, som er bosatt i Danmark.

Paret har tidligere vært innom både Kon-tiki museet, Vikingsmuseet og Munch museet, og syntes Oslo er en ypperlig ferieby.

– Oslo er en hyggelig og fin by. Når man har kommet seg gjennom bilkøene inn til byen, så er det fint, sier Bertil Kjellberg.

Lise Jensen og Bertil Kjellberg

Samboerparet Lise Jensen og Bertil Kjellberg liker godt å feriere i Oslo.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Mange amerikanere vil til Oslo

Men det er ikke bare naboene våre som kommer på besøk. Nytt av året er at amerikanere er blant de ivrigste Oslo-turistene.

– Vi så det allerede i januar og februar at særlig amerikanerne er blitt ivrig på å besøke byen. Andre land som er sterkt representert blant turistene er Tyskland, Frankrike og Storbritannia. I tillegg er det mange nordmenn som ferierer i Oslo.

Når det gjelder hva de besøkende spør om er det ofte de store kjente attraksjonene, men de vil også ha arkitektur og design, samt gode matopplevelser og kulturopplevelser for eksempel konserter og andre events.

– Jeg pleier ofte å si at de vil ha en «komplett pakke» med masse forskjellig innhold slik at de får gode opplevelser under hele oppholdet – det vil si at en god opplevelse er ikke lenge bare et hyggelig besøk på et fint museum, men det er også hyggelige omgivelser, god mat, god service og gode kulturopplevelser.