NRK Meny
Normal

Truer med søksmål

Oslo kommune vil gå til sak mot hver enkelt drosjesvindler, dersom politiet fortsetter å henlegge taxijukssaker.

Drosjer. Illustrasjonsbilde.
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Se video: Oslo-politiet henlegger svindelsaker

Kommunen har meldt 99 saker til politiet, men så langt er fire av de lagt vekk på grunn av kapasitetsmangel.

Kommunaldirektør i Oslo Bjørg Månum Anderson er oppgitt over poltiets prioritering.

- Vi har tilskrevet politiet og bedt om at de ikke henlegger saker av kapasitetsmessige grunner. Vi har også tilskrevet bydelen, og bedt dem om å påklage hver enkelt sak. Og dersom politiet likevel ikke åpner disse sakene igjen, så vil i vurdere rettslig søksmålm, sier Månum.

- Da vil dere gå til sak mot hver og en drosjesvindler?

- Dersom politiet henlegger saker vi mener skulle vært behandlet i retten, har vi mulighet til å gå til sak mot hver og en.

Mange er skuffet over politiet

Reaksjonene både fra politisk hold og taxinæringen selv har ikke latt vente på seg, etter at Østlandssendingen torsdag fortalte at politiet henlegger trygdesvindelsaker   i drosjenæringen.

Drosjenæringen er opprørt etter at politiet har valgt å henlegge trygdejukssakene i drosjenæringen. De er lei av sitt dårlige rykte  og ønsker de skyldige dømt.

Stortingsrepresentant Hans Olav Syvertsen (KrF) reagerer også sterkt.

- Ja, det er utrolig skuffende. Dette har vært et av de prioriterte områdene, hvor vi har brukt masse tid og penger i alle andre etater for å avdekke grove trygdemisbrukssaker, og da kan det ikke svikte i siste ledd. Det synes jeg er helt uakseptabelt, sier Syvertsen.

Syvertsen mener at justisministeren burde tenke seg om to ganger før revidert budsjett skal legges fram om få dager, og har skrevet brev til justisministeren.