NRK Meny
Normal

Tror bussoffer er fra Afghanistan

Politiet tror mannen som døde etter bussulykken ved Carl Berners plass i Oslo er fra Afghanistan og nærmer seg en endelig ID på bussofferet.

Bussen som var involvert i en ulykke ved Carl Berner plass

Bussen som var involvert i en ulykke ved Carl Berners plass blir fortsatt undersøkt av Havarikommisjonen.

Foto: Kirsti Honningsøy / NRK

Etterforskningsleder trafikkseksjonen Frode Andreassen

Etterforskningsleder trafikkseksjonen Frode Andreassen.

Bussulykke ved Carl Berner i Oslo

Bussen hadde høy hastighet da den traff mennesker som sto på fortauet.

Foto: Leserbilde

En person mistet livet og tre ble skadd i ulykken ved Carl Berners plass i Oslo søndag kveld.

Bussen hadde høy hastighet da den krysset flere kjørefelt og trikkeskinner, meide ned en lyktestolpe, og til slutt traff et tre og flere mennesker som sto på fortauet. Kvinnen som førte bussen er siktet for uaktsom kjøring og ble avhørt av politiet tirsdag kveld.

Politiet har nå kommet nærmere å ha en endelig identitet på mannen som døde.

– Vi har noe informasjon, men vi har fortsatt ikke fått kontakt med familiemedlemmer. Vi tror det er en mann fra Afghanistan som var i Ungarn før han kom til Norge, sier etterforskningsleder i trafikkseksjonen Frode Andreassen til NRK.no.

Fortsatt siktet for uaktsom kjøring

Politiet jobber fortsatt med å avhøre vitner fra ulykken. Flertallet av dem som stod og ventet på en bussholdeplass, da ulykkesbussen kom mot dem, er avhørt, opplyser politiet.

Ifølge Dagbladet har venner av den avdøde mannen meldt seg for politiet. Overfor NRK.no opplyser politiet at de fortsatt ikke er i kontakt med offerets familie.

Bussjåføren er nå siktet for brudd på vegtrafikklovens § 3 som i korte trekk betyr at hun handlet uaktsomt som fører av bussen. I og med at en person omkom i ulykken kan det være mulig å utvide den til uaktsomt drap.

Torsdag opplyser politiet at siktelsen ikke er utvidet.

– Det blir videre avhør av kvinnen som kjørte bussen. Jeg kan foreløpig ikke si når dette blir, sier Andreassen.

Ikke noe galt med bussen

En foreløpig analyse av blodprøven til den kvinnelige føreren av bussen, som var involvert i dødsulykken på Carl Berner, viser ingen påvirkning av alkohol.

Tekniske undersøkelser viser at det ikke er noe galt med bussen. Bremse-, gass- og styresystemet er sjekket. Den endelige rapporten er ikke klar ennå.

Politiet ønsker ikke å gå i detaljer på hva som kom frem i avhøret. Sjåføren erkjenner ikke straffskyld, og har ikke samtykket i beslag av førerkort.