Trikkefører tiltalt for uaktsomt drap

En trikkefører i 20-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter at en 60 år gammel mann omkom i sammenstøt med trikken.

Trikkeulykke Thune

PÅKJØRT AV TRIKKEN: Ulykken skjedde i et gangfelt i nærheten av stoppestedet Thune på Drammensveien i Oslo.

Foto: Gøril Furu / NRK

60-åringen ble brakt til Ullevål sykehus med livstruende skader etter ulykken, som skjedde 14. januar i Drammensveien ved Skøyen.

Aftenposten skriver at ifølge tiltalen ble mannen kastet flere meter fremover. Han ble påført store hodeskader i sammenstøtet som førte til at han døde.

I tiltalen blir det hevdet at trikkeføreren ikke tilpasset hastigheten etter forholdene eller på annen måte var uoppmerksom slik at føreren ikke i tide oppdaget eller reduserte farten for fotgjengeren.

Trikkeførerens forsvarer Solveig Høgtun, sier til NRK at hun foreløpig ikke har fått snakket med sin klient, og at det derfor er uklart om føreren vil erkjenne straffskyld eller ikke når rettssaken starter i Oslo tingrett i oktober.

Tar vare på den ansatte

– Det er lagt ned påstand om at trikkeføreren skal miste førerretten. Vi synes det er fryktelig leit at en person omkom i ulykken. Nå tar vi tiltalebeslutningen til orientering, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Viseth i Sporveien til Aftenposten. Han sier at føreren er blitt tatt godt vare på i etterkant av ulykken.

Føreren er fortsatt ansatt i Sporveien. Viseth sier til NRK at det alltid er et mål å få ansatte som har vært med i ulykker tilbake i jobb.

– Alle får oppfølging. Det kan være råd og veiledning, hjelp av psykolog eller annet helsepersonell eller arbeidstrening sammen med kolleger, forteller han.