NRK Meny
Normal

Trener utvist fra Norway Cup etter seksuelt krenkende atferd mot fem jenter

Treneren for et utenlandsk fotballag som deltar på Norway Cup er pågrepet for det politiet beskriver som sedelighetskrenkelser.

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid utelukker ikke at det kan bli flere forhold enn de fem de til nå har fått melding om. Hun ber alle som vet noe om saken melde seg til politiet.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

– Det er tidlig i etterforskning, så vi skal fortsette å snakke med de unge guttene og jentene vi allerede har snakket med. Vi skal også avhøre treneren i løpet av dagen, sier politioverbetjent ved seksjon for volds- og sedelighetsforbrytelser, Grete Lien Metlid.

Hun vil ikke utdype hva sedelighetskrenkelser innebærer, utover at det er uønsket seksuell atferd. Det er foreløpig snakk om fem saker, hvor de fornærmede det først og fremst er jenter i 14–15 årsalderen, men også noen gutter.

Politiet kan ikke utelukke at det er flere tilfeller enn de fem de har fått melding om så langt. De fornærmede har ifølge politiet ingen tilknytning til laget til treneren.

Lien Metlid sier politiet ser alvorlig på saken, og at de derfor oppfordrer alle som eventuelt har opplevd noe eller har informasjon om å si ifra til politiet.

Uønsket beføling

Mannen ble pågrepet på en skole i Oslo ved midnatt natt til onsdag, etter at han var anmeldt til politiet, skriver VG.

– Vår jurist besluttet at vi skulle pågripe ham etter at vi har fått gjentatte henvendelser om mannen over flere dager, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Politiet opplyser at treneren er anmeldt for sedelighetskrenkelser. Mannen ble pågrepet for seksuelt krenkende atferd. Det skal være snakk om uønsket beføling og lignende.

Mannen er i begynnelsen av 30-årene.

– Han blir sittende i arrest og avhørt i løpet av onsdagen, sier vaktleder Mona Nordby ved kriminalvakten i Oslo-politiet, til Dagbladet.

Utvist fra turneringen

I en pressemelding skriver sikkerhetsansvarlig for turneringen, Cato Løken, at de bekrefter at en trener fra et utenlandsk lag er pågrepet av politiet.

– Hvilke konsekvenser dette får for laget for vil være avhengig av hvilke avgjørelser politiet tar. Vi har utvist treneren fra Norway Cup, skriver Løken.

Styreleder i Norway Cup Terje Lund sier at jobber med å ta vare på de pårørende.

Han legger til at dette ikke kommer til å gå ut over laget som treneren representerer.

– Dette er et lag som har vært på Norway Cup flere ganger tidligere, og de har ikke hatt negative hendelser med dette laget, sier Lund.