Trebarnsmor på Trosterud drept med kniv

Den 41 år gamle mannen som er siktet for å ha drept kona på Trosterud i Oslo tirsdag, ble avhørt onsdag.

Trosterud

FUNNET PÅ GANGVEI: Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.15 tirsdag kveld. Da de kom frem til en gangvei på Trosterud fant de en kvinne hardt skadet. Tirsdag var et stort område rundt åstedet sperret av.

Foto: Svein Olsson / NRK

Han har ikke tatt stilling til straffskyld for knivdrapet på den 35 år gamle trebarnsmoren. Obduksjonen viser at kvinnen ble drept med kniv.

– Vi har sikret oss drapsvåpenet, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Den drapssiktede mannen er norsk statsborger, opprinnelig fra Afghanistan. Den drepte kvinnen er russisk borger. Paret har tre barn sammen.

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Trebarnsfaren blir framstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

Kort avhør

– Vi fikk gjennomført et kort, innledende avhør onsdag ettermiddag, men skyldspørsmålet har foreløpig ikke vært et tema, sier Metlid.

Ifølge Aftenposten hadde kvinnen vært på reise til Russland og hadde kommet med fly til Oslo Lufthavn samme dag. Deretter tok hun flybussen inn mot Oslo og gikk av på bussholdeplassen ved Trosterud.

Flere vitner så mannen gå løs på kvinnen på en gangvei i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6 ved 18.15-tiden tirsdag kveld. Kvinnen ble funnet hardt skadd og ble erklært død klokka 18.42.

– Vi har flere vitner som så det som skjedde, også drapshandlingen, sier Metlid.

Mannen ble pågrepet i nærheten av stedet kona ble funnet. Advokat Bjørn Rudjord er oppnevnt som forsvarer for 41-åringen.

– Min klient har forklart seg til politiet, men jeg kan ikke kommentere noe rundt det. Han har ikke tatt stilling til fengsling eller siktelse, sier Rudjord.