NRK Meny
Normal

Tre tatt etter skyting på Kalbakken

Politiet har innbragt tre personer etter en skyteepisode på Kalbakken i Oslo søndag kveld. Politiet forsøker å få klarhet i hva som har skjedd.

Politisperrebånd ved Nordtvet skole

Skytingen skjedde ved Nordtvet skole i Groruddalen i Oslo. Flere vitner meldte fra til politiet om et slagsmål og at det var avfyrt skudd.

Foto: Simen Solheim / NRK

Flere vitner kontaktet politiet med opplysninger om et slagsmål og at flere skudd var blitt avfyrt, opplyser politiet.

Rett før klokken 22 opplyser politiet at tre personer er innbragt etter episoden. De er mistenkt for legemsbeskadigelse og for brudd på våpenloven, opplyser politiet til NRK.

Politiet har sikret patronhylser fra åstedet og avhørt vitner. Flere barn var på svømmetrening rett i nærheten av der slagsmålet skjedde, men ble ført i sikkerhet.

Vitne: – Hørte kraftig smell

Vitner som NRK har snakket med på stedet så det som skjedde:

– To gutter løp fra en bil og inn ved skolen, forteller en dame som ønsker å være anonym.

Hun legger til at hun hørte et kraftig smell rett etterpå.

– Det var veldig skremmende. Jeg så også en mann som hadde en baseball-kølle. Flere biler sperret veien. Rett etterpå kjørte de i full fart fra stedet, sier vitnet.

Skyting på Kalbakken

Mulig personskade

– Vi har en del opplysninger å gå etter, og vi bruker store ressurser på å lete etter bilene som skal ha blitt sett i området, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NRK.

Det ble også meldt om en skadet person, da første meldingen kom klokken 18.37 søndag kveld.

– Da politiet kom til stedet hadde to eller tre biler kjørt fra stedet. Vi har spor av at skudd er avfyrt, men vet ikke om noen er skadet, sier Stokkli.

Slåsskampen skjedde i Gårdsveien på Kalbakken i Oslo. Vitner på stedet fortalte også om en skadet person, men politiet har ikke hatt kontakt med noen skadet person.

– Vi undersøker stedet og snakker med vitner, sier Stokkli.