NRK Meny
Normal

Utestengt for vold og drapstrusler

Tre 3.divisjonsspillere fra Romsås er utestengt i flere måneder etter vold, drapstrusler og rasistiske kommentarer.

– Vi har pratet med alle spillerne og etter den hendelsen har det ikke skjedd noe annet. Spillerne og trenerapparatet har ryddet opp i konfliktene som var der, sier leder for Romsås fotball, Per Aarsbog.

Det var under en kamp mellom Romsås og Lillestrøm SK 2 i 3. divisjon at de tre spillerne så rødt.

Norges Fotballforbund (NFF) skriver på sine nettsider at den ene spilleren skallet til en motspiller og truet ham på livet. Han kom også med drapstrusler mot dommeren i kampen.

Staffen for Romsås-spilleren blir at han ikke får delta i kamper eller treninger på sju måneder.

Rasistiske kommentarer

NFF ser svært alvorlig på episoden, og har valgt å utestenge to Romsås-spillere til etter rasistisk og voldelig oppførsel under kampen.

Spiller nummer 2 ble utvist for "krenkende språkbruk og voldsom opptreden mot en medspiller (spiller 3)", og startet å krangle med spillere og trenere på sitt eget lag etter utvisningen.

Spiller nummer 3 fikk sitt andre gule kort for å provosere spiller nummer 2, og kom med rasistiske kommentarer og drapstrusler.

Spillerene er nå utvist i fire og fem måneder

– Rasistiske ytringer kombinert med drapstrusler kan ikke tolereres, skriver NFF på sine hjemmesider.

Intern opprydning

– Vi godtar dommen, og vi tar det internt i klubben hva vi gjør med spillerne, sier Aarsbog.

Klubben skal ha et styremøte for å avgjøre hva de skal gjøre med spillerne, men Aarsbog opplyser at en allerede har sluttet i klubben.

Han sier det ikke er problemer mellom spillerne i klubben.

– Mange spillere kommer fra forskjellige klubber og vi prøver å ta vare på alle. Her har det skjedd noe som vi vil ha i det hele tatt i Romsås fotball.