Normal

Tre av fem dømt i Karoli-saken

Tre av de fem tiltalte medlemmene av Karoli-familien er i Oslo tingrett dømt for slåssingen i en rundkjøring i Lodalen i Oslo.

Knivstikking Lodalen

Retten mener at Karoli-familien ikke handlet i nødverge under slagsmålet. Arkivfoto.

Foto: Erik Engen

Den yngste sønnen og moren ble frifunnet.

Forsvarerne som var til stede under domsavsigelsen i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag stilte seg hoderystende til dommen, som blant annet ble beskrevet som ulogisk.

Retten fant det bevist at René Karoli, hans fraseparerte kone og tre sønner ble angrepet da bilen de satt i ble påkjørt, men avviste at de fem handlet i nødverge under det påfølgende masseslagsmålet i rundkjøringen i Lodalen i Oslo i april i år.

Les: Karoli-familien i retten

- Min klient har ikke brukt kniv mot noen av de i den andre familien, men han innrømmer at han har hatt fysisk kontakt med en av dem, men dette skjedde i nødverge, sa René Karolis forsvarer Edvard Bakke, til NRK da saken var oppe i retten.

Fem måneder for legemsbeskadigelse

René Karoli og sønnen som kjørte bilen og var den mest aktive under slagsmålet ble dømt til fem måneders fengsel for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. En annen sønn fikk 60 dagers fengsel for legemsfornærmelse, etter rettens mening var han ikke var like aktiv under slagsmålet.

René "Roma" Karoli

René «Roma» Karoli

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Siden retten ikke fant at lovens krav til medvirkning var oppfylt, ble de fem tiltalte vurdert hver for seg når skyldspørsmålet skulle avgjøres og straffen utmåles.

Les: Romfamilie tiltalt for grov vold

Retten fant det ikke bevist at René Karolis fraseparerte kone og den yngste av de tre sønnene deltok i slåssingen.

Striden mellom de to familiene fikk stor oppmerksomhet i mediene i vår, det ble rapportert om flere voldelig sammenstøt. Samme dag som masseslagsmålet i Lodalen ble det avfyrt flere skudd i et boligområde på Bjølsen i Oslo , dette ble ikke behandlet da saken var oppe i retten.

Knivstikking Lodalen
Foto: Erik Engen