NRK Meny
Normal

Traktor med tilhenger veltet

En traktor veltet på Rv 4 i Nittedal i morges og veien ble stengt i flere timer. Vitner hevnder traktoren ble presset av veien av en lastebil.

Rv 4 er stengt mellom Strøm og Åneby ved det gamle sagbruket. En traktor med tilhenger har veltet. På tilhengeren var det en gravemaskin. Brannvesenet anslår at veien er stengt en times tid. Nødetater er på stedet. Omkjøring via Rotnes og Åneby.

Traktoren kom kjørende nordfra med henger. På hengeren sto det en minigraver. NRKs reporter på stedet forteller at vitner så en lastebil presse traktoren av veien rett ved Rotnes i Nittedal.

Ifølge vitnene skal hjulet på hengeren ha kommet ned i grøfta slik at traktoren veltet. Traktoren skled deretter ti- til femten meter bortover veien.

Veien steng i lang tid

Hele Rv 4 var stengt i flere timer, og førte til omdirigeringer og store trafikkproblemer. Mange busspassasjerer tok bena fatt for å se om de kunne komme seg på en buss på den andre siden av ulykkesstedet.

Bergingsmannskapene brukte lang tid før de fikk ryddet veien. Traktoren og hengeren lå i en possisjon som gjorde flyttingen vanskelig.

Føreren av traktoren skal ha kommet fra ulykken med lettere skader.

traktorvelt

Store sår i asfalten vitner om at det har vært sterke krefter i sving. Hele ekvipasjen veltet i møtet med en lastebil.

Foto: Erik Engen / NRK