NRK Meny
Normal

Trakk seg fra SV-boikott

I dag skulle Rune Gerhardsen delt ut aviser som oppfordrer velgerene til å ikke stemme på Aps samarbeidspartner SV. Nå har han fått tenkt seg om.

Aud Kvalbein, Petter Stordalen og Erling Folkvord

Petter Stordalen fikk hjelp fra Aud Kvalbein (Krf) og Erling Folkvord (RV), men måtte klare seg uten Rune Gerhardsen (Ap) da han delte ut aviser i dag tidlig.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Da jeg etter hvert så profilen på den, ville det være litt umusikalsk at jeg skulle dele ut en avis som skulle be om at våre samarbeidspartnere SV skulle bli stemt ut av bystyret, sier Gerhardsen til NRK.

- Stem dem ut!

Det er hotellkongen Petter Stordalen som står som redaktør for miljøavisen Malmøykalven. Avisen er en protest mot giftdeponiet ved Malmøykalven - og mot partiene som stemte ja til deponiet.

"Disse vil dumpe gift i Oslofjorden. Stem dem ut!" står det på forsiden av avisen. Sammen med oppfordringen er det trykket bilder av partitopper fra Høyre, FrP, Venstre og SV.

Les mer om avisen  her

Rune Gerhardsen

Rune Gerhardsen

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Jeg beklager

I dag går avisen ut til 162.000 husstander i Oslo. I tillegg skulle altså Gerhardsen dele ut avisen på Holmlia stasjon i dag tidlig sammen med Petter Stordalen, Aud Kvalbein (KrF) og Erling Folkvord (R).

Men etter at Rune Gerhardsen hadde fått tenkt seg om, måtte de tre andre klare seg alene.

Nå beklager Gerhardsen at han planla å være med på en aksjon mot SV, som Ap samarbeider med om et felles byrådsalternativ.

Skylder på valgkampstress

- Jeg har ikke noen annen forklaring enn at valgkampen suger all vår tid, og at man først og fremst er opptatt av det man skal gjøre samme dag. Jeg var litt ukritisk i forhold til noe som skulle foregå litt frem i tid da jeg tok beslutningen.

- Det er en selvkritikk jeg må ta, og jeg beklager det, sier byrådslederkandidaten.

Stordalens valgavis er laget sammen med miljøorganisasjonen Neptun og retter skytset mot de fire partiene SV, Venstre, Høyre og Frp.

Dumping støttes av SFT, NIVA og NU

De sikret flertall for å flytte slammet fra havneområdet ved Operaen i Bjørvika til et område ute ved Malmøykalven i Bunnefjorden.

Det var høsten 2005 av Oslo Havn fikk tillatelse til å etablere deponiet for en million kubikkmeter slam på 65-70 meters dyp. Ren masse skal legges over.

Ifølge Statens forurensningstilsyn (SFT) og Norsk institutt for vannforskning (NIVA) vil giftdumpingen ikke skape problemer for bade- og friluftsliv. Også Natur og Ungdom har gått inn for denne metoden.