NRK Meny
Normal

Torturhus brant

Mye tyder på at huset der tre marokkanerne ble holdt innesperret og torturert i Ullensaker for et år siden ble påtent i dag tidlig.  

Torturkammer på Ullensaker
Foto: Politiet

Det skriver Romerikes Blad.

Brannvesenet fikk melding om full brann ved 6.30-tiden, da de kom til stedet viste det seg at det kun brant i utvendige vegger og inne i ett rom.

Ikke bebodd

Huset har ikke vært bebodd etter kidnappingssaken.

- Brannvesenet har slukket brannen uten at det oppstod store brannskader. Vi vil sette inn teknisk personell for å klarlegge årsakssammenhengen, sier førstebetjent ved Ullensaker lensmannskontor Gunnar Høiby.

Undersøkelser i dag

Politiet håper å finne ut hva som har skjedd i løpet av dagen.

- Vi har ikke startet den kriminaltekniske undersøkelsen. Det er for tidlig å si noe om årsakssammenhengen foreløpig, men håper å kunne få klarhet i dette utover dagen, sier Høiby til NRK.

Torturkammer på Ullensaker
Foto: Politiet

Tre marokkanere ble i fjor kidnappet og utsatt for grov mishandling over flere dager i en kjeller i huset på Ullensaker.

Fikk forvaring

Den tidligere Young Guns-lederen Arshad Mahmood ble i Øvre Romerike tingrett i juni dømt til ni års forvaring med en minstetid på seks år i gisselsaken på Ullensaker.

Forvaringsdommen fikk Mahmood for frihetsberøvelse, grov mishandling, trusler, legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter og grovt ran.

Alle dømt

Også de fem andre i den omfattende mishandlingssaken ble dømt, skriver Aftenposten.

En 26 år gammel norsk statsborger ble dømt til fengsel i fem år, mens en 27 år gammel marokkansk statsborger fikk fengsel i fire år og seks måneder. Påstanden mot begge var syv års fengsel.

To polske håndverkere som arbeidet og bodde i kjelleren i huset til Mahmood på Algarheim i Ullensaker ble begge dømt til fengsel i 90 dager. Tingretten anser dommen som avsonet i varetekt.

Den sjette tiltalte, en 28 år gammel bosnisk statsborger bosatt i Oslo, fikk en straff på ett års fengsel – fire måneder lavere enn aktors påstand.

Torturkammer på Ullensaker
Foto: Politiet