NRK Meny
Normal

Tok tyvene på fersken da de klatret inn vinduet

Nils Magnus Poulsen (73) satt våken og så på OL da to tyver forsøkte å bryte seg inn i huset hans i Bærum.

Innbrudd i bolighus på Østerås

VILLE INN VINDUET: Tyvene forsøkte å ta seg inn i soverommet i første etasje, men Nils Magnus Poulsen så de fra stua i andre etasje, og skremte dem vekk.

Foto: NRK

Tennis på tv'n holdt 73 år gamle Nils Magnus Poulsen våken ved tretiden i natt. Poulsen liker å rusle litt rundt når han ser på tv, og det var det han gjorde da han oppdaget to tyver som var på vei inn det åpne soveromsvinduet hans i første etasje.

– De hadde fått opp hekten på vinduet og var på vei inn.

Poulsen gikk ned trappen og inn på soverommet, og begynte å bråke med døren for å skremme vekk tyvene.

– Da skjønte de at jeg kom, for jeg gikk bort å dro i gardinene. Da gikk de. Han ene snudde seg til og med å sa unnskyld, sier 73-åringen.

Deretter ringte Poulsen til politiet.

Flere tilfeller i natt

Det er ikke bare Nils Magnus Poulsen som har hatt besøker av tyver i Asker og Bærum i natt. Først meldte politiet om et innbrudd på Bekkestua. Litt senere ble to personer pågrepet for et innbruddsforsøket i huset til Poulsen.

– Vi har pågrepet to personer som tydelig har snoket rundt i distriktet vårt i natt, sa operasjonsleder i Asker og Bærum, Tora Jordan mandag morgen.

Om de pågrepne er de samme tyvene som gjorde innbrudd på Bekkestsua i natt, og som har stått bak en innbruddsbølge i Asker og Bærum i sommer er fortsatt usikkert.

I forrige uke ble en kvinne knivstukket i sitt eget hjem på Bekkestua i forbindelse med et innbrudd. I løpet av juli har det vært innbrudd i et tiltalt boliger i Asker, Bærum og på vestkanten i Oslo.

– Det er godt å vite at vi har pågrepet to personer i natt, så får vi se etter hvert om vi kan knytte de til flere innbrudd, sier Jordan.

Sov likevel med vinduet åpent

Nils Magnus Poulsen forteller at politiet kom raskt på stedet og at de hadde med seg en hund. Etter at Poulsen fikk forklart hvordan tyvene var kledd og så ut, fikk hundene fort ferten av dem.

– De hadde tydeligvis vært rundt i nabolaget, på flere verandaer, så hunden fulgte bare sporet av dem.

Men 73-åringen ble ikke redd og innbruddsforsøket stoppet han ikke fra å sove med soveromsvinduet åpent, som han pleier. Tyvene var jo tross alt tatt av politiet.

– Det var jo hyggelig at jeg kunne bistå, sier Poulsen.

Ifølge politiet er de pågrepne to unge menn av utenlandsk opprinnelse. Tidligere i sommer har politiet etterlyst en rumensk mann i forbindelse med flere innbrudd.

De to blir avhørt i løpet av dagen.