NRK Meny
Normal

Tok pause i meklingen

Forhandlerne toget ut og inn av møterommene på Bristol torsdag. Etter nesten ett døgn på overtid bestemte de seg torsdag kveld for å gå hvert til sitt og fortsette på fredag.

Sorenskrivar Geir Engebretsen

Riskmekler Geir Engebretsen sier at partene vil vurdere om de vil fortsette meklingen etter pausen.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Partene har noen punkter de trenger å gå nærmere igjennom og derfor blir det pause frem til i morgen, sier mekler Geir Engebretsen til NRK torsdag kveld

Partene har møtt hverandre flere ganger torsdag uten å komme til enighet.

– Så lenge partene snakker sammen er det mulighet for å komme til en løsning. Vi gjør et nytt forsøk i morgen, sier Engebretsen.

Krevende mekling

Mekler Engebretsen har torsdag betegnet meklingen som krevende. Han ville ikke trekke noen paralleller til den situasjonen som første til brudd i lønnsoppgjøret for resten av landets kommuner natt til torsdag.

– Oslo kommune er et separat forhandlingsområde med egne forhandlinger. Ut over det kan jeg ikke si stort.

– Vi er i en diskusjon om det videre meklingsarbeidet. Det er altfor tidlig å snakke om noen skisse. Vi er overhodet ikke der ennå, sa han da partene hadde sittet trekvart døgn på overtid.

En pause betyr trolig at partene kan komme til å ta pinsen i bruk dersom de velger å fortsette samtalene etter møtet fredag. Dette betyr at en eventuell streik ikke vil starte før ved arbeidsdagens begynnelse 29. mai.

Skoler og SFO vil bli berørt

Flere enn 2.500 ansatte i Oslo kommune vil bli tatt ut i en eventuell streik. Skoler og skolefritidsordninger er blant virksomhetene som blir berørt. Inntil ny beskjed gis, går skoledagen som normalt alle steder.

Lønnsoppgjøret for de ansatte i staten og KS-området endte i streik natt til torsdag. Oslo kommune er et eget tariffområde, og faren for streik er overhengende, sa finansbyråd Kristin Vinje (H) torsdag morgen.

– Vi vil sørge for at alle får tilstrekkelig informasjon dersom streiken blir et faktum, sa Vinje.