NRK Meny
Normal

Tok bilde av ulven på vei til skolen

Familien Matre Isaksen satt i bilen på vei til skolen da ulven spaserte ut i veien bare halvannen meter foran dem. Live (10) tok frem mobilen og sikret seg et skikkelig blinkskudd.

Ulv i Kongeveien i Ås

ULV: Live Matre Isaksen (10) fikk tatt bilde av ulven som stod foran bilen i et minutt eller to, før den tuslet videre.

Foto: Live Matre Isaksen

Kvart over åtte tirsdag morgen var familien Matre Isaksen på vei til første skoledag etter påskeferien. Plutselig ser de et dyr komme over et jorde ved Kongeveien i Ås i Akershus.

– Dyret kom gående ut på veien samtidig som oss. Vi stoppet bilen, og da så vi at det var en ulv. Den bare stod der foran bilen, halvannen meter foran oss, sier Cecilie Matre.

Live er på skolen når NRK ringer, så det er mor som må gjenfortelle historien. Det var Østlandets Blad som først skrev om saken.

– Vi ble jo litt forskrekket da vi skjønte at det var en ulv, sier Matre.

– Ble ikke redde

Ulven ble stående foran bilen i det som føltes ut som en evighet for familien, men som trolig er et minutt eller to. Da dro 10-åringen opp telefonen og fikk tatt et bilde akkurat idet ulven så mot bilen.

– Det er jo egentlig helt fantastisk å ha sett det, og ha sett ulven i øynene. Det er jo en naturopplevelse, sier moren.

Selv om ulven er et villdyr, så ble verken mor, Live eller de to søsknene som satt i bilen redde for den.

– Barna var helt rolige. Den var ikke noe skummel, og vi følte oss ikke truet. Men Live lurte litt på hvor katten vår var, om den var ute eller inne, man begynner jo å tenke litt sånn.

Familien Matre i Ås så ulv

Cecilie Matre med barna Johannes, Live og Julie i Ås møtte ulv på vei til skolen. Ulven stoppet opp og kikket bort på familien som satt i bilen, like ved.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

Tid for streifeulv

Da ulven tuslet av gårde, kjørte også familien videre slik at barna skulle komme seg på skolen.

– Vi måtte stoppe litt opp i bakken. Da kom skjelven, og vi skjønte hva vi egentlig hadde sett. Vi ble nok litt redde etterpå.

De siste dagene har det blitt sett ulv flere steder i Akershus. Både i Drøbak, Lillestrøm, Fet og Vestby har villdyret blitt observert.

Ifølge Statens Naturoppsyn er det tid for streifulver. Det er på denne tiden av året at unge ulver vandrer ut av reviret de er født i.

Det er usikkert om det dreier seg om en eller flere ulver. Statens naturoppsyn sa til Aftenposten mandag at det bare er DNA-prøver som kan fastslå det.