NRK Meny
Normal

Togene går igjen i Oslo

Togene i Oslo-området er i rute igjen fra torsdag morgen etter signalfeilen som oppsto onsdag ettermiddag.

Oslo S

Problemer med signalanlegget førte til stopp i togtrafikken på strekningen Skøyen-Lysaker onsdag. Torsdag morgen er togene i rute igjen.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Strekningen Skøyen-Lysaker var delvis stengt for togtrafikk på grunn av problemer med signalanlegget som oppsto mitt i rushtiden. I tillegg var det en feil på Østfoldbanen.

Det ble satt opp buss for tog på flere strekninger fra Oslo S. Jernbaneverket startet reparasjoner ved midnatt, for å unngå ytterligere forsinkelser.

Feilen på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ljan ble rettet opp klokken 03.20, og feilen på Drammenbanen mellom Skøyen og Lysaker ble rettet opp kort tid senere.

– Kvart over fire i natt fikk vi vite at feilen var utbedret og at togene går som normalt igjen, sier pressevakt Dag Svinsås som er pressevakt i Jernbaneverket til NRK.

Kunne blitt kaos

Oppussing av Drammenbanen har krevd mange busser tidligere, og NSB hadde i sommer problemer med å få nok busser til «buss for tog»-løsningen sin på strekningen.

Og godt er det. Dersom signalanlegget ikke hadde blitt reparert ville det betydd unntakstilstand for rushtrafikken torsdag morgen.

Er toget ditt i rute? Sjekk her!

Østfoldbanen åpner

Mandag denne uken skulle Østfoldbanen vært i full drift igjen, etter arbeider flere steder på linjene i sommer.

Hensikten med arbeidene er forberedelser til byggingen av Follobanen, det planlagte dobbeltsporet mellom Oslo S og kollektivknutepunktet Ski som sammen med Østfoldbanen skal gi en ny hverdag for togpassasjerene til og fra Oslo S.

Men funnet av en brønn i Loenga-området forsinket arbeidet og forlenget ordningen med buss for tog til og med onsdag.

Torsdag skal altså Østfoldbanen etter planen være i full drift igjen.