Togene går igjen

Ifølge NSB har Jernbaneverket rettet feilen ved Skøyen stasjon. Togene vil fortløpende bli satt inn i normal trafikk igjen, melder NSB.

Innstilte tog på Oslo S

Feilen som ble oppdaget ved 08.30-tida torsdag morgen er nå rettet. Mange av togforbindelsene til og fra Oslo S ble kraftig rammet.

Foto: Løchen, Per / NTB scanpix

Rett før klokken halv fem skjærtorsdag ettermiddag fikk NSB melding fra Jernbaneverket om at feilen ved Skøyen stasjon er utbedret.

Det er nå åpnet for togtrafikk på Skøyen igjen etter at det var problemer med signalanlegget.

– Togene vil fortløpende bli satt inn i normal rutetrafikk igjen, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NRK.

Han sier det vil ta noe tid før alle togsett og alt personell er klare til å få all trafikk i gang igjen etter rutetabellen.

Harry Korslund

– Folk bør sjekke med NSB eller Flytoget for å finne ut om deres avgang går som normalt, sier Harry Korslund i Jernbaneverket.

Foto: Jernbaneverket

LES OGSÅ:

Alle spor åpnet

Alle sporene ved Skøyen stasjon er åpnet torsdag ettermiddag etter at det tidligere på dagen var full stans i togtrafikken i begge retninger.

Meldingen fra Jernbaneverket kom kort tid etter at det først ble meldt om at to av fires spor var åpnet.

– Jeg har fått beskjed om at de har lokalisert jordfeilen og kunne gjenåpne to spor, så nå ser det lysere ut, forklarte pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Korslund sier det fortsatt vil være noen følgeforsinkelser etter torsdagens driftsavbrudd, men at disse er raskt avtagende.

– Men oppfordringen er fortsatt at folk bør sjekke med NSB eller Flytoget for å finne ut om deres avgang går som normalt, legger han til.

Taxi til Gøteborg

NRK har snakket med en mann fra Buskerud som mistet togforbindelsen fra Oslo S til Gøteborg torsdag ettermiddag.

Hans togreise fra Drammen til Oslo ble kraftig forsinket på grunn av feilen ved Skøyen. Han forteller at NSBs kundesørvis på Oslo S var fremragende.

– De ordnet taxi til Sverige, så nå er vi på vei, sa mannen til NRK tidligere i ettermiddag.

De fleste passasjerene som har blitt berørt av feilen har blitt fraktet med busser mellom stasjonene på strekningene som ble rammet.

Få reisende

Jernbaneverket jobber sammen med togselskapene for å få logistikken og trafikken til å flyte best mulig. Til alt hell er det få reisende på en skjærtorsdag, og da NTB besøkte Oslo S torsdag på formiddagen, var det lite som minnet om kaos.

Det var heller ingen køer for å komme med den alternative transporten.

Jernbaneverket ble varslet om en jordfeil ved Skøyen stasjon tidlig, og fra 08.30-tiden var det full stans i begge retninger, ifølge Korslund.

– Det er også funnet en kabelfeil, og den vil det fortsatt ta noen timer å finne ut av, forklarer han ved 16.30-tiden.